Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Expeditiecruises: leven op het ritme van de natuur

Expeditiecruises zijn perfect voor wie van actief reizen houdt. Wat het precies is ontdekken we op het prachtige Antarctica. Reporter Caroline praat er over met de Vlaamse maritiem fotograaf Mike Louagie. bemanningsleden en passagiers.


We reizen met een expeditieschip van de Franse cruisemaatschappij Ponant. Zo’n expeditieschip is speciaal gebouwd voor afgelegen gebieden, zoals Alaska, Groenland en Antarctica. De bouw van het schip is perfect afgestemd op extreme natuuromstandigheden.

 

Typisch voor een expeditiecruise is dat de trip moeilijker te plannen is. De planning kan aangepast worden door wisselende weersomstandigheden of bijvoorbeeld door een school walvissen of andere dieren die plots opduiken. Dat onverwachte aspect is voor de passagiers net het aantrekkelijke.

Ook het milieu en de regelgeving errond is een belangrijk aandachtspunt tijdens een expeditiecruise.