Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Voor elk wat wils in de nieuwe serviescollecties van Serax

Na samenwerking met onder andere Sergio Herman, Pascal Naessens en Delphine Boël, slaat Serax ditmaal de handen in elkaar met maar liefst zes nieuwe gezichten. Met die collecties introduceren Serax en de gastontwerpers meteen zes nieuwe invalshoeken om het tafelen te ervaren.


Als eerste hebben we Passe-partout, een collectie gecreëerd door architect Vincent van Duysen. Eenvoud, soberheid en sereniteit zijn de rode draad in zijn architecturale werk. Die elementen trekt hij op een strakke, maar warme manier door in de Passe-partout-collectie.

Ook de collectie van ontwerper Marcel Woltertinck wordt gesierd door minimalistische eenvoud. De Heij-collectie bevat een grote portie Japanse inspiratie en is gericht op samen genieten.

Kunstenares Isabelle de Borchgrave verlaat de moderne toets met haar porseleinen servies. Met haar Blue is the new Black-servies lijkt ze een ode te geven aan het Doorniks porselein uit de negentiende eeuw.

Anita Le Grelle is geen nieuwe naam in de Serax-geschiedenis. Haar collectie Terres de Rêves blijft maar groeien en wordt aangevuld met kruidenpotten, tafelaccessoires, vazen en lampen. Uiteenlopende vormen en nieuwe kleuren kenmerken deze ambachtelijke collectie.

Naast de Heij-collectie is ook het Collage-theeservies op Japan geïnspireerd. Giel Dedeurwaerder en Brent Neve brengen een duurzame, esthetische collectie door de combinatie van het warme hout met het onverwoestbare gietijzer.

Afsluiten doen we met een opvaller. Qua materiaalgebruik springen de Steel Table Accessoires van Bea Mombaers er toch wel uit. De interieurstyliste werkt met acaciahout en mat gepolijst roestvrij staal en toont zo dat je ook met metaal en hout de perfecte sfeer op tafel creëert.

De collecties zijn stuk voor stuk beschikbaar op www.serax.com.