Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ontdek de ecologische sneakers van Veja en Lemaire

De Franse sneakerproducent Veja en het Parijse modehuis Lemaire lanceren een opvallende samenwerking. Veja staat al jaren bekend voor zijn ecologische én stijlvolle schoenen. Die troeven worden nu gecombineerd met de tijdloze stijl van Lemaire


Veja werd in 2004 opgericht met als streefdoel het creëren van een positieve keten van duurzame handel in Brazilië en Frankrijk. Momenteel is Veja een ecologisch topmerk dat te vinden is in tal van multimerkenboetieks zoals Barneys in New York, Galeries Lafayette in Parijs en De Bijenkorf in Amsterdam.

De Franse ready-to-wear designer Christophe Lemaire heeft een indrukwekkend palmares. Nadat hij als creative director zijn sporen verdiende bij modehuizen als Saint Laurent, Lacoste en Hermès, blies hij zijn gelijknamige label in 2014 samen met partner Sarah-Linh Tran nieuw leven in. Lemaire staat vandaag de dag synoniem voor een hedendaagse en tijdloze draagbare look.

De samenwerking tussen de twee modehuizen vertaalt zich in twee ecologische sneakermodellen die de cool van Veja met Lemaires interpretatie van ultieme eenvoud verenigen. Het eerste sneaker-model is een veterloze 3D-geweven aquashoe uit gerecycleerd plastic. Het tweede model is met een uitgesproken vintagelook geïnspireerd op de Italiaanse legerschoen.

De capsulecollectie Veja x Lemaire is verkrijgbaar in maat 40 tot 46 en is midden maart beschikbaar in de geselecteerde verkooppunten.