Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Het nieuwe wonen: ABSoluut Plaza

ABSoluut Plaza is het eerste Belgische woon-en werkcomplex dat volledig zelf voorziet in gemeenschappelijke en duurzame energie. Bouwheer ABS installeerde er een milieuvriendelijk energiemodel en zorgt er zo voor dat het gebouw, naast een prachtig staaltje architectuur, een heel interessante innovatie is.


20 kantoorruimtes en 8 appartementen in Sint-Denijs-Westrem die dezelfde energie delen: Het is een Belgische primeur. Door de ruimte onder de grond optimaal te gebruiken, creëert bouwheer ABS heel wat voordelen. Ze kunnen in grote mate zelf voorzien in duurzame energie én ze maken een duurzame levenskwaliteit ook voor huurders haalbaar.

Het basisidee van het project is dat energie niet meer telkens afzonderlijk wordt opgewekt en dat bewoners niet meer verantwoordelijk zijn voor hun energie. Energieverspilling wordt op die manier bijna weggewerkt en dat is heel belangrijk in tijden waarin de nadruk meer en meer op ecologie en duurzaamheid ligt.

In de Reeks ‘Het Nieuwe Wonen’ gaat Tendens op zoek naar nieuwe en innovatieve woontrends. De maatschappij is geëvolueerd en de verwachtingen zijn anders. Zaken zoals levensverbruik en ecologie worden steeds belangrijker. Benieuwd naar meer?

Kijk dan zeker ook: