Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Bitterballen met een chocoladedip of stoofvleessaus met een cacaotoets?

Je stelt je waarschijnlijk vragen bij deze speciale combinaties. Het zijn slechts een paar van de authentieke creaties van restaurant Octave in Antwerpen. Op een subtiele manier probeert het restaurant cacao te verwerken in hun gerechten, zoals een ganache van mosterd en cacao als dip bij bitterballen van rillette. Om bij te watertanden, toch?


Chef-kok Thomas Van de Weyer en master chocolatier Patrick Obrion zitten achter het hele concept. Als oud-leerling van Sergio Herman en Yves Mattagne deed Van de Weyer al heel wat inspiratie op en leerde hij out-of-the-box denken. ‘Octave is geen conceptueel themarestaurant dat zich hoofdzakelijk focust op de cacaoboon’, wil hij duidelijk maken. Bij een steak tartaar of een vol-au-vent is het dan ook wat moeilijker om er chocolade in te betrekken. Je kunt er dus ook de Belgische keuken krijgen, met een eigentijdse toets weliswaar.

Het culinaire geheel is een ode aan bekend chocoladeproducent Octaaf Callebaut. Ook de look van het restaurant verwijst naar Callebauts chocoladeverleden. Door oosterse en art nouveau elementen met elkaar te combineren, maken ze een geslaagde verwijzing naar de enerzijds tropische oorsprong van cacao en anderzijds naar Antwerpen als grootste opslagplaats van cacaobonen.

Octave is dus de nieuwe place-to-be voor kleine bites, een uitgebreid diner of eigentijdse desserts. Het restaurant opende 1 februari zijn deuren. Plan dus zeker je etentje telefonisch of via de site!

Wil je nog wat meer in de chocoladewereld ondergedompeld worden? Combineer je lunch of diner dan met een bezoekje aan het aanpalende chocolade-museum. Chocolate Nation is maar liefst 4000 m² groot en is daarmee het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. En onthoud: All you need is love… and lots of chocolate!