Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Miele brengt revolutionaire oven én kookmethode op de markt

Op de jaarlijkse editie van Batibouw demonstreert Miele zijn nieuwe Dialog Oven. Bij dat nieuwe toestel maakt Miele voor het eerst gebruik van een technologie die ervoor zorgt dat hoogstaande gerechten sneller en eenvoudiger klaargemaakt kunnen worden en ongeziene resultaten ontstaan.


De Dialog Oven lijkt op het eerste gezicht op een normale oven, maar is dat allesbehalve. De oven werd gecreëerd aan de hand van de nieuwe M Chef-technologie van Miele. Daarbij wordt voedsel blootgesteld aan elektromagnetische golven die hitte opwekken en zo het gaarproces in gang zetten. Het revolutionaire is dat het apparaat voedsel in zijn geheel verhit, en niet langzaam van buiten naar binnen zoals een klassieke oven. Zo wordt een filet gelijkmatig rosé, van de rand tot in de kern.

Vergeet de klassieke oven

Het kookproces gaat ook 70% sneller dan bij conventionele ovens. Zo maakt de Dialog Oven een marmercake in 37 minuten klaar, terwijl een normale oven daar 55 minuten voor nodig heeft. Ook het ontdooiingsproces gaat veel vlotter. Een bevroren cake wordt binnen slechts 30 minuten volledig ontdooid. Ten tweede wordt voedsel in de Dialog Oven gelijkmatig klaargemaakt, terwijl dat bij een normale oven een echte opgave is. Ingrediënten die sterk van elkaar verschillen, kunnen toch samen en snel bereid worden.

Vergeet stresserende experimenten met mislukte soufflés, overgare groenten en uitgedroogd vlees als resultaat. Met de Miele Dialog Oven heb je niet de stress voor de perfecte timing. Het is uiteraard niet allemaal anders dan de doorsnee oven. De conventionele technieken zijn nog steeds aanwezig.

Altijd in verbinding

Een leuke extra is de Miele@mobile app. Zo sta je altijd in verbinding met de  testkeukens van Miele. Dat biedt je de mogelijkheid om nieuwe recepten, kookfilmpjes en boodschappenlijstjes te downloaden. Zo zit je dus ook nooit meer zonder inspiratie. Uiteraard voorziet Miele in de app ook informatie over de bereidingsinstellingen van de automatische programma’s. Je kan via de app zelf de oven bedienen en instellingen naar de oven sturen.

De prijs van de Dialog Oven zal schommelen rond de € 8.000. De Dialog Oven is nu ook verkrijgbaar in het typische design van de inbouwtoestellen uit de gloednieuwe Generation 7000-reeks die op Batibouw in wereldpremière voorgesteld worden. De nieuwe oven in het echt bekijken? Dat kan nog tot en met 3 maart op de Mielestand op Batibouw.