Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De populairste babynamen van 2019

Saar en Lucas worden in 2019 de populairste babynamen. Dat is althans de mening van Hippe-Geboortekaartjes.nl. De Nederlandse site doet de voorspelling op basis van de trends in de namen op geboortekaartjes en de namen die de laatste maanden online opgezocht werden.


Bij de meisjes doen korte namen het goed. Saar stond in 2017 al achterin de top 20, maar wordt volgend jaar de populairste meisjesnaam. Ook Puck (8) en Luna (10) zijn geliefd. Ze passen goed in het rijtje: korte namen en namen die op een ‘a’ eindigen zijn al een tijd een trend voor meisjes. Volgens Hippe-Geboortekaartjes worden ook Fien, Noor en Lina populair. Deze namen staan nu nog niet in de top 10, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

Zo ziet de top tien bij de meisjesnamen er uit:
 

 1. Saar
 2. Mila
 3. Emma
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

Ook bij de jongens doen korte namen het goed. Lucas, de nummer 1 van 2019, was altijd al populair. Nieuw in de top tien is Mason. ‘Opkomende namen bij de jongens zijn verder Kaj, Owen en Joep’, aldus Hippe-Geboortekaartjes.

Het lijstje populaire jongensnamen in 2019:

 1. Lucas
 2. Luuk
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Mason
 10. Teun