Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

“Zeg er niet altijd bij dat het gezond is”

Zopas verscheen het vijfde Nooit Meer Diëten-boek van Sandra Bekkari. Naast de boeken is er ook de gelijknamige Facebook-groep waar de leden elkaar motiveren en inspireren met gezonde en lekkere inspiratie. Speciaal voor ons kookte Sandra voor ons een gerecht samen met Nancy, één van de ruim 110.000 leden van de groep.


 

Nooit Meer Diëten 5

“In het nieuwe boek staan ook heel veel recepten, meer dan zestig”, zegt Sandra. “Maar het is nooit puur een kookboek. In mijn boeken staat ook altijd heel veel informatie en inspiratie. Ik werk telkens rond een bepaald thema. Dit keer gaat het over de stralendste versie van jezelf worden: een thema dat ik uit de praktijk gehaald heb. Ik merk dat mensen door gezond te eten weer gaan stralen. Ze verliezen gewicht, hebben een betere bloedwaarde, da’s allemaal fantastisch natuurlijk. Maar: Het heeft ook invloed op de huid. Mensen zeggen dat ook zelf: ‘Ik krijg de laatste tijd zoveel complimentjes. Ge ziet er stralend uit!’ Onze huid is een orgaan, geen vitaal orgaan. Het staat een beetje laatste in de rij bij het verdelen van de voedingsstoffen. Maar wanneer mensen gezonder gaan leven dan zie je dat ook aan hun huid. Ze krijgen die gezonde glow terug. Ze stralen terug meer. We weten allemaal uiterlijke verzorging is belangrijk, maar het komt vooral van binnen. Je huid haalt de voeding vanuit de spijsvertering. het zijn de bouwstoffen voor onze cellen, maar ook voor onze huidcellen.”

 

Sandra staat bekend om haar gezonde, maar tegelijkertijd ook lekkere gerechten: “Wat ik altijd als tip meegeef, als je zo’n gerecht maakt thuis: zeg niet te veel op voorhand dat het gezond is. Sommige mensen zijn als het ware allergisch aan het woord gezond. Dan denken ze van: och, dat kan niet lekker zijn… Maar dan proeven ze het en zeggen ze: Mmm, da’s eigenlijk wel lekker. Als je nadien zegt dat het gezond is, dan passeert het.”

Zelf ook eens de veggie macaroni uit de reportage uitproberen? Check het recept hier!