Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De zon in huis

Licht is een belangrijke sfeermaker in huis, zeker tijdens de winter. Een Londense designstudio heeft een lamp gecreëerd die het zonlicht in je interieur brengt.


“Zonlicht heeft een belangrijk effect op onze fysiologie en welzijn: het beïnvloedt onze biologische klok, levert vitamine D en verlicht onze omgeving”, aldus Ben Rigby van designstudio Haberdashery.

De staande lamp en tafellamp van de Londense designers simuleren het ondergaan en rijzen van de zon. Naargelang de stand van de lamp verandert het kleur van een rijk rood, typisch voor de late avond, naar het witte licht van de middag.

De lampen worden bestuurd door op maat ontworpen mechanische en elektrische componenten die geïntegreerd zijn in de staander en de kop van de lamp.

De diffuse cirkelvormige lichtbron levert rechtstreeks licht, maar kan ook als lichtbundel schijnen op een wand. Deze lampen maken deel uit van de Evoke-collectie van Haberdashery.

De staande lamp kost 750 pond (zo’n 870€), de tafellamp 550 pond (zo’n 640€). Helaas moet je wel de grens over om de lamp te kopen (het dichtsbijzijnde verkooppunt is in Duitsland). Ontdek hier de verkoopsadressen.