Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Interieur City Festival

Leegstaande gebouwen spreken tot de verbeelding van kunstenaars en designers. Het voormalige Sint-Maartenziekenhuis in Kortrijk is dan ook de geknipte locatie voor het stadsfestival van de Biënnale Interieur.


Het Sint-Maartenziekenhuis sloot vorig jaar de deuren. AZ Groeninge is ondertussen verhuisd naar een nieuwbouw. De nieuwe bestemming van het oude gebouw is nog niet bekend, maar de komende weken krijgt het wel een tijdelijke functie. Met het Interieur City Festival biedt de Biënnale Interieur een podium aan jonge ontwerpers, creatieve bureaus en beloftevolle talenten. Meer dan 100 designers laten hun werk zien in het oude gebouw van het ziekenhuis. Ze palmen de vroegere kamers in, maar ook de operatiezalen, ontwaakzaal, de kapel en zelfs een rokerslokaaltje.

Het Interieur City Festival in het voormalige Sint-Maartenziekenhuis (burgemeester Vercruysselaan) is open op volgende data: 18 tot 22 oktober, 26 tot 28 oktober en 2 tot 4 november.

De Biënnale Interieur loopt van 18 tot 22 oktober in Kortrijk Xpo.