Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Belgische mode: See Trough

Copywriter Babette verloor haar hart aan Portugal, de oceaan én aan visnetten. Dat leidde tot haar eigen label See Through. Haar eerste collectie bestaat uit tasjes, gemaakt uit echte visnetten.


Babbette Debouver was al langer gefascineerd door visnetten. De ‘net bags’ waren deze zomer hét item op alle festivals en op vakantie. Maar deze tasjes worden vaak in grote hoeveelheden in lageloonlanden geproduceerd. Met haar label See Through biedt Babette een Belgisch en ecologisch alternatief.

Babette werkt vaak vanuit haar atelier in Gent, Gewoon Guillaume, een co-working space die ze deelt met andere designers. Ze doet bijna alles zelf, van het uitzoeken van de netten in Portugal tot het maken van de pakjes. Zo is elke tas uniek en handgemaakt.