Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Nieuw Belgisch label: Collectors Club

Met Collectors Club is België een nieuw modelabel rijker. De collectie is een project van de zussen achter multimerkenboetieks La Suivre.


 

IslBG

Nele en Veerle Van Doorslaer zijn de dames achter La Suivre, een collectief van 6 boetieks met merken als Etoile, Isabel Marant, Ganni en Barbara Bui. Daar komt nu ook hun eigen label bij: Collectors Club. Daarmee willen de zussen essentials brengen voor gedreven vrouwen, “Collectors items” dus. Met hun eerste collectie brengen ze een ode aan iconische vrouwen. Ze haalden hun inspiratie bij persoonlijkheden als Frida Kahlo, Anaïs Nin, Barbara Bloom en Zaha Hadid. 

Collectors Club wil ook fungeren als creatief platform voor aanstormend talent, van designers en stylisten over artiesten en illustratoren tot fotografen en make-upartiesten. Het Belgische kledingmerk streeft ernaar om voor elke collectie vernieuwend talent samen te brengen, om zo een boeiende kruisbestuiving te genereren als creatief onderdeel van het merk.

Zo werkten ze voor de designs van deze eerste collectie samen met Virginia Visan, alumna van de Antwerpse Modeacademie en freelanceontwerpster voor onder meer Honest By, Dries Van Noten en AF Vandevorst. Opkomend Parijs talent Charlotte Deregnieaux bracht de campagne in beeld. Voor volgende zomer staat er een samenwerking op stapel met Jan Hoet Junior en Delphine Bekaert van IETS.

IslBG

De collectie is vanaf deze maand verkrijgbaar bij onder meer A Suivre (Brussel, Sint-Martens-Latem, Knokke, Kortrijk, Roeselare), Atelier d’Anvers (Antwerpen), Obin (Kortrijk), Wellens (Herentals), Miss & Mister (Kapellen) en Villa Maria (Brugge).