Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Creatief met woonruimte

Woonruimte wordt steeds schaarser, zeker in de grootsteden. Het project MINI Living denkt oplossingen uit.


In de hoogte bouwen leek lange tijd de beste oplossing voor woonschaarste, maar tegenwoordig wordt gezocht naar meer geraffineerde methodes. MINI Living is een project van de gelijknamige autoconstructeur. De bedoeling is om met creatieve, visionaire concepten leven in de stad toegankelijker en aantrekkelijker te maken. In Brussel spraken we met de Duitse architect Oke Hauser, creative lead van MINI Living.

“Ik vind dit het ideale platform om rond te werken: nieuwe ideeën in de architectuur brengen vanuit een andere sector”. aldus Hauser. Wie zich mocht afvragen waarom een automerk zich plots ontfermt over wonen: “Creatief gebruik van ruimte is altijd onze core business geweest. Of die ruimte mobiel is of niet, dat maakt ons niet uit.’

MINI Living realiseerde ondertussen al diverse projecten die onder meer voorgesteld werden op het Salone Del Mobile in Milaan. In Los Angeles creëerde architectenduo FreelandBuck een hangende tuin midden in de staden twee in elkaar hakende kubussen. Het resultaat is een suggestief spel van lichtbreking en visuele illusies. Dit geeft bezoekers het gevoel op het platteland te zijn, terwijl ze zich midden in de stad bevinden.

In het interieur wordt hout gecombineerd met verrassende, moderne materialen. Creatief ruimtegebruik – het basisprincipe van MINI Living– komt terug in de kleinste details en in slimme, ruimtebesparende oplossingen. De bewoners krijgen zo ook de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van privé- en gedeelde ruimtes.

De Urban Cabins zijn een voorproefje op de verschillende functies en ruimtes in het MINI Living-gebouw, het eerste co-living project dat in 2019 in Shanghai wordt geopend.