Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

MRFG op de catwalk op Barcelona Bridal Fashion Week

Marylise & Rembo Fashion Group is een Belgisch familiebedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van bruidsjurken. Nog op zoek naar een eigen jurk voor jouw trouw of gewoon nieuwsgierig? Lees dan zeker verder!


Het bekende Belgische familiebedrijf & bruidsmodehuis Marylise & Rembo Fashion Group (MRFG) nam voor het derde jaar op rij deel aan de Barcelona Bridal Fashion Week. Ook dit jaar zijn ze de enige twee Belgische merken die hun collecties mogen showen. Dit jaar legt MRFG de nadruk op ‘urban spirit’ met neon accenten.

MRFG fashion show

De show van MRFG bevat pure passie en creativiteit en zit vol met verrassingen. Beide collecties zijn gericht op bruiden die naar vernieuwing zoeken en die graag ietsje verder gaan dan de traditionele klassieke bruidsjurk. De collecties hebben dan ook trendy namen zoals Wifey for Lifey, To the Moon & Back, Heartbeat, Honeymoon, en nog veel meer. Om de look helemaal af te maken, dragen de modellen hippe, elegante damesschoenen op plateauzolen en een classy hoed of een opvallende sluier met sterretjes. 

De collectie in een notendop
De Marylise collectie bevat collecties die heel erg puur zijn. Het zijn jurken die romantisch zijn, maar tegelijk ook een zekere coolness uitstralen en een tikkeltje girly zijn. De bruidsjurken zijn ook heel sexy met een verleidelijke diepe rugdecolleté en een nude accent om alles een tikkeltje gewaagder te maken.

Marylise 2019 collectie 

De jurken van Marylise willen een weerspiegeling van de perfectie uitstralen en willen iedereen omver blazen door het unieke design. Het zijn geen klassieke, stijve jurken maar elegante verfijnde creaties die romantisch en cool tegelijkertijd zijn.

“Voor Marylise 2019 zijn we erin geslaagd om een heel eigen stijl te ontwikkelen. De ontwerpen variëren van ‘klassiek’ zoals een sobere en pure jurk met een ‘girly touch’ tot een gewaagd broekpak. Erg verrassend dus! Voor mij is “Grace”, de babydoll jurk in Marylin stijl mijn favoriet. De jurk is kort vooraan en lang achteraan. Door de afwerking met delicate Franse kant en de gewaagde ruguitsnijding oogt deze creatie heel verleidelijk en toch heel chic. In de bruidsmode is dit uniek,” aldus Manon Pascual, één van de drie MRFG designers.

Rembo Styling 2019 collectie

Deze collectie wil zich vooral focussen op geheel op maat ontworpen jurken voor vrouwen die mode op de voet volgen en op zoek zijn naar iets nieuws, iets uitdagenders. De achterzijde van de jurk is heel sensueel met een uitgewerkte blote rug die overgaat naar een wijd uitlopend onderstuk. De collectie bevat naast het gebruikelijke crème wit ook enkele vleugjes kleur. Zoals bijvoorbeeld dragée, een tint tussen nude en rose.

Zo vertelt Géraldine Simonnet, één van de 3 MRFG designers: “We stappen af van brave stukken en pakken uit met geometrische creaties die sterk afgelijnd zijn en waarvan de randen en naden afgewerkt zijn met speciale kant. De nieuwe Rembo Styling collectie kan je eigenlijk het best onder de noemer ‘bohemian couture’ plaatsen: een kostbare en verfijnde versie van de boho chic stijl.” 

De bruidsjurken van Marylise & Rembo Styling zijn vanaf augustus 2018 verkrijgbaar via de verkooppunten van MRFG.