Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Binnen kijken in een designpareltje

Overnachten in de Vipp loft is niet goedkoop, maar naar deze prachtige inspiratiefoto’s kijken kost gelukkig geen geld!


Vipp bracht in 1939 een pedaalemmer op de markt. Bijna tachtig jaar later is het Deense merk uitgegroeid tot een befaamde naam in de designwereld. De pedaalemmers zijn er nog steeds, maar de collectie is ondertussen heel wat ruimer. De Denen komen ook verrassend uit de hoek met allerlei extra initiatieven. Enkele jaren geleden pakten ze uit met Vipp shelter, een luxueuze vakantiewoning, te midden van de natuur.

Met hun nieuwe concept blijven ze in de stad. In het Brygge-district in Kopenhagen richtten ze boven hun hoofdkantoor een loft in. Voor een huurprijs van 2000€ voor 2 overnachtingen is dit prachtige designpareltje eventjes het jouwe (en van 3 familieleden of vrienden).

De Vipp loft ligt op zo’n tien minuten buiten het centrum van Kopenhagen, in een voormalige havenbuurt. Heel wat oude opslagplaatsen werden hier omgebouwd tot prachtige appartementen.

Het hoofdkantoor van Vipp was ooit een drukkerij. Toen de bovenste verdieping terug vrij kwam was het aanvankelijk de bedoeling er een privé-appartement in te richten, maar dat voorstel werd afgeketst door de gemeenteraad. Toen kwam Jette Egelund, eigenares van Vipp, op het idee om de loft te verhuren. Maar eerst moest de verdieping uiteraard een Vipp-transformatie ondergaan. Al gingen de Denen ook shoppen bij andere designmerken.

Gasten beschikken over zo’n 400m² met een volledig ingerichte open keuken, twee slaapkamers en drie terrassen.

De badkamer is uitgerust met een ligbad, inloopdouche, fluffy handdoeken en producten van Aèsop.

Een open haard en knusse werkhoekjes maken de Vipp loft extra gezellig.