Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ruwe diamanten

Als je een juweel met diamant hebt, is de kans groot dat deze steentjes ooit in Antwerpen gepasseerd zijn. Ontwerper Nico Taeymans zet de positie van Antwerpen nog eens extra in de verf met de nieuwe collectie Ravissant.


Antwerpen is al 570 jaar het belangrijkste handelscentrum voor diamant wereldwijd. 84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten wereldwijd passeren langs Antwerpen. Bovendien kende 2017 een enorme stijging van de hoeveelheid ruwe diamant die verhandeld werd op de Antwerpse diamantmarkt.

Het is een unieke positie die niet zo bekend is bij het ruime publiek. Om de diamant extra in de verf te zetten liet de vakorganisatie Antwerp World Diamond Centre (AWDC) een collectie ontwerpen door edelsmid en juweelontwerper Nico Taeymans. De lijn ‘Ravissant’ omvat juwelen waarin zowel kimberliet, ruwe diamant als geslepen diamant verwerkt is.

Diamanten hebben ook het imago duur te zijn. Om dat idee te counteren ontwierp Nico onder meer vergulde en verzilverde oorbellen waarin een klein geslepen steentje gezet werd. De prijs van deze oorbellen bedraagt €49 (zie hieronder).