Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De beste slaappositie voor pijn in de onderrug

Heb je last van pijn in de onderrug? Dan kan deze slaappositie je misschien helpen!


Pijn in de onderrug is een veel voorkomend probleem. Zeker mensen met een zittend beroep kunnen er last van hebben. De hulpmiddeltjes zijn bekend: regelmatig wandelen tussen het zitten door, de trap nemen in plaats van de lift, yoga uitoefenen,…

Maar ook in je slaap kan je “actie” ondernemen. Volgens de medische website Medical News Today zijn er specifieke slaaphoudingen die rugpijn verzachten. Orthopedisch chirurg William Morrison bevestigt dat de enige goede slaaphouding voor lage rugpijn die is waarbij je helemaal plat op je rug ligt. Dit zorgt ervoor dat je gewicht over de hele lengte van je lichaam wordt verdeeld. Daardoor worden de drukpunten geminimaliseerd en je hoofd, nek en ruggengraat uitgelijnd.

Samengevat hoe je precies moet liggen:

  1. Ga plat op je rug liggen. Met een kussen ondersteun je je hoofd en nek.
  2. Schuif een klein kussen onder je knieën voor extra steun. Op die manier wordt de natuurlijke ronding van je wervelkolom behouden.
  3. Plaats een kussen onder je onderrug of elk ander deel van je lichaam dat aanvoelt alsof het meer steun kan gebruiken.

De rugpositie is dus de meest rugvriendelijke slaaphouding. Ben je toch een zij- of buikslaper? Op de website van Medical News Today ontdek je hoe je deze slaapposities rugvriendelijker kan maken.