Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Uitzonderlijke architectuur: Abdij Roosenberg

In Tendens Wonen nemen we je mee naar de mooiste voorbeelden van architectuur en de verhalen achter de gevels. Naast eengezinswoningen komen ook uitzonderlijke woonplaatsen aan bod zoals projecten voor meerdere families en deze abdij in modernistisch, minimalistische stijl.


Foto’s: Jochen Decostere

Toen zuster Trees als jonge vrouw voor het eerst binnenstapte in de abdij, was ze meteen onder de indruk van de architectuur. Het gebouw werd in 1975 gebouwd naar een concept van de Nederlandse benedictijn-architect Hans Van der Laan.

De tijdloze moderne architectuur vormt een zeldzaam voorbeeld van een hedendaags Gesamtkunstwerk. Hans van der Laan ontwierp ook de  kunstzinnige interieuruitrusting en aanpalende tuinen, wat het geheel van harmonie en ruimtelijke samenhang nog versterkt.

Kijk hier voor het verhaal van zuster Trees en de uitzonderlijke plek waar ze al jaren woont. Beelden waarvan je helemaal tot rust komt!