Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

The New Belgians op Salone Satellite

Tijdens de designweek in Milaan laten niet alleen gevestigde ontwerpers hun werk zien. Er is ook plaats voor jong én Belgisch geweld.


Voor de eerste maal bundelen Flanders DC en WBDM hun krachten op Salone Satellite. Samen stellen ze er vijf jonge Belgische ontwerpers voor.

Vincent Long en William Fournié richtten in 2015 AMORCE Studio op. Door eigentijdse materialen, craftingtechnieken en moderne knowhow te mengen, ontwikkelt AMORCE alledaagse voorwerpen en openbare ruimtes met een sterke sociale en maatschappelijke dimensie. De productie ervan is poëtisch, puur en rechtlijnig. Op Salone Satellite debuteren ze met hun producten Amar en Rack.

Product- en interieurontwerper Gewoon David richt zijn werk op het samenbrengen van design en kunst. Voor Salone Satellite ontwierp hij Table Hulot, een speelse tafel gemaakt van een bord en drie poten. Met dit ontwerp probeert Gewoon David de grenzen tussen nuttig en nutteloos, praktisch en onpraktisch te overbruggen om de essentie van het doel van het object te bereiken: mensen samen laten eten en voelen.

Leila Boukhalfa haar werken worden gekenmerkt door het gebruik van ongebruikelijke materialen en veel textielverwerking. In Milaan stelt ze Rope voor, een enorm blauw touw dat zijn primaire functie verloor om een nieuwe betekenis te krijgen over de hele wereld. Tijdens deze reizen bleek Rope alvast één duidelijke functie te hebben: het is een fantastisch zit- en speel-‘ding’.

Geleid door een gevoel van observatie en nieuwsgierigheid creëert Laurent Verly multifunctionele, participatieve en speelse stukken om mee te experimenteren. Na een eerste succesvolle ervaring vorig jaar op Salone Satellite keert hij dit jaar terug met zijn project dÖt, een zowel praktisch als grafisch muurbevestigingssysteem.

PaulinePlusLuis is een duo gecomponeerd door Pauline Capdo en Luis Bellenger. Hun werken laten ze inspireren door vormen die al tot onze omgeving behoren. Voor hun derde en laatste deelname aan de beurs zetten ze hun onderzoek naar verlichting verder en ze stellen de vloer lamp Luciole en de plafondlamp Grenadine voor.

Salone Satellite blijft meer dan ooit een springplank voor jong geweld waarbij ze hun eerste stappen zetten in de internationale designwereld. De frisse creativiteit van de jonge ontwerpers levert steeds aangename verrassingen op. Voor iedereen die naar de Milan Design Week gaat is een bezoek aan Salone Satellite dan ook een must.

  • Kijktip: Check Tendens op 28 april voor een eerste verslag van het Salone Del Mobile.