Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Eenvoudig, functioneel en compromisloos bestek

Bestek is te vinden in ieder huishouden. Maar ook achter dit alledaagse gebruiksvoorwerp kan een uitgekiend ontwerp zitten.


Foto: Martina Björn Studio

Fien Muller en Hannes Van Severen van ‘Muller Van Severen’ ontwierpen een uniek bestek voor designlabel Valerie Objects. Het gloednieuwe ontwerp werd gelanceerd tijdens de designweek in Milaan.

Foto: Martina Björn Studio

Het is de gouden regel van minimalistisch design: hoe eenvoudiger het object wordt weergegeven, hoe moeilijker het is om te maken. ‘Het kostte ons drie jaar om een prototype te creëren dat ook geproduceerd kon worden”, aldus Hannes Van Severen.

Foto: Fien Muller

Het bestek van Muller Van Severen is vrij van onnodige franjes of rondingen. De zachte vormen en metaal op de handvaten in blauw, koper, messing en staal zorgen voor de frivole look. Fien Muller: “Ons kleurenpalet is tegelijkertijd eenvoudig en speels. Als je kiest voor een set in één kleur blijft het sober. Maar met een combinatie van kleuren krijgt het geheel een speelse toets.”.