Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Zalando X MOAM

Het MOAM collective presenteerde hun eerste internationale collectie in samenwerking met Zalando. Hun inspiratie haalden ze uit de Griekse mythologie.


Elk jaar biedt MOAM vijf jonge ontwerpers de kans om samen een eigen lijn te ontwerpen. Het van oorsprong Nederlandse project gaat ondertussen over de landsgrenzen heen met vijf talenten van Europa’s beste modescholen. Het selecte gezelschap telt ook een Belg, Robbie van Mierlo. Hij studeerde vorig jaar af aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

De vijf ambitieuze designers creëerden verschillende “Chimaeras”. Dit mythisch wezen is een mooie en intrigerende samensmelting van verschillende dieren tot één. Naar analogie met het collectief dus: vijf ontwerpers die fuseren tot één. Deze Chimaeras verwerkten ze één voor één in hun wonderbaarlijke collectie.

Zalando presenteert drie exclusieve prêt-à-porter-designerstukken als uitbreiding op de haute-couturecollectie. Om te dragen of te verzamelen, maar zeker niet te missen!

Bemachtig nu je icoon op de website van Zalando!