Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Recht uit de natuur

Je kent ongetwijfeld wel de uitgestrekte Chinese groene theevelden. Maar wist je dat je ook thee in je eigen tuin kan plukken?


Onze tuin staat vol met prachtige bloemen en kruiden. Deze zijn heerlijk in een zelfgemaakte thee. Theemeester Ann Vansteenkiste toont hoe je een heerlijke biologische thee uit je eigen tuin kan maken.

Ann hanteert net zoals andere theefanaten de uitspraak less is more. “Hoe minder kruiden of bloemen je gebruikt, hoe beter de helende werking.” Om je thee helemaal af te werken kan je fruit naar eigen smaak toevoegen om een extra toets te verkrijgen. Gedroogd fruit geeft tevens een lekker zoete finishing touch.

Drink je graag je ice tea ijskoud? Maak dan ijsblokjes van je thee zodat de smaak heel de tijd even lekker blijft.

Meer heerlijke thees kan je terugvinden in het boek “Zelfgeplukt” van Ann.