Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ophelia: Duurzame lingerie

Ophelia Debisschop is ontwerpster van haar eigen handgemaakt lingeriemerk. Ze legt zichzelf een extra uitdaging op door duurzaam te werken.


OpheliaLingerie staat voor fijne, vrouwelijke en handgemaakte lingerie. De zachte materialen, flatterende kleuren en fijne lijnen zorgen ervoor dat elk stuk als een compliment voor het vrouwelijk lichaam is.
De ontwerpster wil met deze handgemaakte lingerie elke vrouw stimuleren om haar eigen vormen te omarmen, niet te verhullen.

Foto: Noortje Palmers

“Op zich is lingerie niet makkelijk te rijmen met duurzaamheid. Eén stuk kan uit soms uit tien verschillende materialen bestaan: van de haakjes, tot de kant en de elastiekjes. En alles moet bij elkaar passen. Als je de factor ‘duurzaamheid’ er ook nog eens mee wilt verbinden, betekent dat een enorme zoektocht; Elk seizoen is het opnieuw een kwestie van alle juiste materialen bij elkaar te sprokkelen. Ik wil sowieso al mijn stoffen in Europa halen. Bovendien probeer ik ontwerpen te maken die lang genoeg mee gaan.”

 

 

Ophelia vind je in Live Aesthetically, de Antwerpse shop van Ophelia zelf en juwelenontwerpster Anna Rosa Moschouti. Eveneens in Antwerpen kan je beide collecties ook ontdekken bij De Nieuwe Natie in Shopping Stadsfeestzaal. Deze reportage geeft je alvast een voorproefje!