Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Nieuw: Belgische tassen uit zalmleer

Saskia Aelen is de jonge onderneemster achter het gloednieuwe handtassenmerk Ms. Bay. Ze koos bewust voor een ecologische aanpak met zalmleder.


Een nieuwe collectie op de markt brengen is al niet simpel, maar sommige jonge ondernemers leggen zichzelf nog een extra uitdaging op. Zoals Saskia Aelen die op zoek ging naar ecologisch verantwoord materiaal voor haar handtassen.

“Ms. Bay is mijn eigen handtassenmerk, volledig fairtrade gemaakt uit zalmleer”, aldus Saskia. “Zalmleer is een ecologisch alternatief voor rundsleder.

“Ecologie en duurzaamheid zijn ook termen die nogal rekbaar zijn. Afhankelijk vanuit welk standpunt je het bekijkt, is het al dan niet echt ecologisch. Dat is voor mij een echte zoektocht geweest. Er zijn heel veel materialen de revue gepasseerd. Maar uiteindelijk heeft zalmleer, of vissenleer in het algemeen, het gewonnen tegenover de andere alternatieven.”

© Leen Lagrou

 

“Ik wou een tas die de kwaliteit heeft zodat ik ze alle dagen kan gebruiken en die ook heel mooi is, maar waar ik me niet schuldig over moet voelen. Dat vond ik eigenlijk niet. Het was ofwel het één of het ander: Ofwel heel esthetisch mooi. Ofwel heel ethisch, maar niet per se heel mooi. Dus ik dacht: het is tijd dat ik met de ideale handtas kom die beide biedt.”

 

Saskia is één van de ondernemers die hun collectie voorstellen bij De Nieuwe Natie in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen. Nog tot 1 april kan je er tal van nieuwe merken ontdekken. Bekijk hier de reportage.