Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ketura: Afrikaans geïnspireerde streetwear

Kleurrijke streetwear die ook nog eens ethisch verantwoord is: Ketura is een gloednieuwe Afrikaans geïnspireerde collectie.


 

De collectie van Jennique is Afrikaans geïnspireerd, met een hedendaags tintje. Met veel kleuren en levendige taferelen legt ze de link naar haar Afrikaanse roots.

https://www.instagram.com/p/BfyA7WQBRaH/?taken-by=ketura_antwerp

“Ik ben vanuit Nederland naar België verhuisd en kon hier meer Afrikaanse prints vinden. Dat inspireerde me om meer met mijn Afrikaanse roots te doen. Ik ben zelf van Suriname. Wij zijn als slaven uit Afrika naar Suriname gehaald door de Nederlanders. “

https://www.instagram.com/p/Bfvl9N9hcTo/?taken-by=ketura_antwerp

Jasjes, kleedjes, rokken en accessoires…: Alles bij deze collectie is ethisch verantwoord. Jennique gaat uitsluitend voor eerlijk geproduceerde stoffen: “Ik zou het niet kunnen verkopen als het niet eerlijk geproduceerd is. Ik wil precies weten wie het gemaakt heeft, hoe lang er aan gewerkt is en dat er een eerlijke prijs voor betaald werd.”

Benieuwd naar de collectie van Jennique? Ontdek Ketura en tal van andere jonge collecties nog tot en met 1 april bij de Nieuwe Natie in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen. Deze reportage geeft alvast een voorproefje.