Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

It’s my OWN: Reis door een garderobe

Een bruisende tentoonstelling geeft je een inkijk in de mode- en leefwereld van het Belgische duo OWN. Een eerbetoon aan een stukje vaderlandse modegeschiedenis!


Het duo Thierry Rondenet & Hervé Yvrenogeau waren tussen 1999 en 2007 het brein achter het spraakmakend Brussels label, OWN. Vandaag staan ze aan het hoofd van een nieuwe modeopleiding en werken ze samen met prestigieuze modehuizen zoals Jean-Paul Gaultier en Louis Vuitton.

OWN experimenteerde met alle facetten van de modewereld: de oprichting van een eigen merk, het runnen van een boetiek, de artistieke leiding voor luxemerken en pedagogisch onderwijs in de prestigieuze school van La Cambre. Hun nieuwste project is een tentoonstelling in samenwerking met MAD Brussels en enkele fantastische artiesten.

De tentoonstelling “It’s my own – An everyday Fashion Story” is bedoeld als een reis door een garderobe, een collectie van uiteenlopende stuks: Van een surrealistisch T-shirt tot een motorjasje. OWN nodigde verschillende artiesten uit om met hun collectie te werken. “We wilden dat anderen met onze ideeën aan de slag gingen en ze zich eigen maakten. OWN, wat ‘eigen, van zichzelf’ betekent, moest uiteindelijk ‘van hen’ worden.” Het is een tentoonstelling waar verschillende visies op mode met elkaar in dialoog gaan.

Eén van die visies is van Mariam Mazmishvili, geboren in 1991 in Georgië. Ze begon haar opleiding Beeldende Kunsten en studeerde vervolgens af aan de prestigieuze mode afdeling van de Nationale School voor Visuele Kunsten van Ter Kameren. In juni 2017 won ze de LVMH-prijs voor jonge modeontwerpers. Vandaag is ze gevestigd in Parijs en werkt ze in de damesstudio van Louis Vuitton. In samenwerking met OWN besliste Mariam om de silhouetten, details, motieven en slogans van hun wereld een nieuwe interpretatie te geven.

 

 

 

Een andere blik is die van Joachim De Callataÿ die sinds 2011 een studio heeft waar hij zijn eigen schoenenlijn ontwikkelt. Deze schoenen koppelen industriële technieken aan de ambachtelijke knowhow van de schoenmaker. Elk paar schoenen vereist een zorgvuldig werk van ongeveer 25 uur. Joachim werkt ook voor de grootste merken als Adidas, APC, Stella Mc Cartney en Chanel.

Nieuwsgierig naar meer inzichten zoals die van een bloemist of fotograaf? Je kan de tentoonstelling nog tot 17 juni bezoeken, en dat iedere woensdag tot en met zondag in MAD Brussel.