Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Van rode bes tot zwarte koffie

Wist je dat je ongeveer 7 tot 10 gram koffie nodig hebt per kopje? En weet je waarom het best ok is om te slurpen van koffie?


Echte koffieproevers slurpen de koffie omdat je dan de aroma’s snel opneemt. “Door te slurpen heb je een hele goeie smaakevolutie in de mond”, aldus Patrick Hanssens van Grootmoeders Koffie. Hetgeen je op het puntje van de tong voelt is de zoetheid van de koffie. Op de zijkant van de tong proef je de bitterheid. En vooral de afdronk is van belang”.

Grootmoeders Koffie uit Gullegem is een ambachtelijke koffiebranderij waar de passie al vier generaties lang doorgegeven wordt. De ideale plaats dus om het boeiende proces van koffiebes tot kopje koffie te volgen.

Komend weekend kom je in Tendens alles te weten over de diverse stadia, zoals ook: waarom een branding best langzaam verloopt en hoe een blend samengesteld wordt!