Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Viervoeters voeren actie

Opvallende demonstranten voor het kantoor van de Verenigde Naties in New York! Acht viervoeters kwamen aandacht vragen voor dierproeven in de cosmetische industrie.


 

Wie kan je beter laten demonstreren voor dierenrechten dan de dieren zelf? Acht honden vormden in New York een opvallend gezelschap voor het kantoor van de Verenigde Naties.  De actie was gericht tegen dierproeven voor cosmetische doeleinden. Het protest vond plaats in het kader van de campagne “Forever Against Animal Testing”, een petitie van The Body Shop en Cruelty Free International.

De dieren werden bijgestaan door speciale hondentrainers en een dierenarts. Op die manier was hun welzijn steeds gewaarborgd.

Met het initiatief zijn de afgelopen zes maanden ruim 4,1 miljoen handtekeningen ingezameld, en daarmee is het de grootste petitie ooit tegen dierproeven in de cosmetische industrie. The Body Shop en Cruelty Free International roepen alle bedrijven die tegen cosmetische dierproeven zijn op om hun steun voor de campagne te betuigen.

Zodra 8 miljoen handtekeningen zijn ingezameld, wordt de petitie door The Body Shop en Cruelty Free International aangeboden aan de VN. Hiermee willen de initiatiefnemers de organisatie oproepen tot een internationale conventie tegen dierproeven voor cosmetische doeleinden om zo miljoenen dieren wereldwijd te beschermen.

Wil je ook de campagne ondertekenen? Dat kan hier!