Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tien interieurtrends 2018

Goed nieuws voor wie van kleur in het interieur houdt: in 2018 is het kleurenpalet gevarieerder dan ooit!


Au revoir, witte muren! In 2018 is kleur koning te rijk. Colora laat tien interieurtrends zien. Daarmee kan je elke woning een nieuw elan geven met een subtiele ‘pop of colour’.

Go Green

Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste levensstijl: van een veganistisch dieet tot duurzaam leven. Dat weerspiegelt zich ook in de interieurtrends. Deze speelse en vooral veelzijdige kleur is heus niet alleen voor mensen met groene vingers!

Graag één muur uitdossen in een donkergroene tint? Of toch liever een subtiel accent op een meubelstuk?

Donkere tinten

Van rood en groen tot paars en grijs: Donker staat voor een veilige thuishaven. Ook blue universe, kleur van 2018 bij Colora, past in dat rijtje. Deze mysterieuze mélange van donkerblauwe tot zelfs groene tinten put inspiratie uit het historische aspect van de middeleeuwen. Breng rust in je slaapkamer met deze diepblauwe tint of ensceneer een gezellige sfeer in je badkamer.

 

Kleurrijke keuken

De keuken is het kloppende hart van iedere woning. Trendy kleuren geven je favoriete leefruimte een extra boost. Zo kickstarten jij en je bengels de dag altijd boordevol energie!

 

Barok is back

Misschien wel dé grootste comeback van het nieuwe jaar! Dit keer wel met een tikkeltje minder bling-bling en overdaad, maar nog steeds met tonnen charme en elegantie.

 

Pastelmix

Pastel brengt op een speelse en subtiele wijze een vleugje kleur in huis: van zachtroze accenten op je kasten tot een lichtgeel plafond in de badkamer. De suikerzoete combinaties zijn eindeloos!

 

Metallics

Metallic accenten zijn zonder twijfel één van de grootste interieurtrends voor 2018. Creëer eye-catching details door een oud meubelstuk opnieuw tot leven te wekken met zilverkleurige verf of laat het winterse zonlicht reflecteren op een gouden muur. Rosé goud, klassiek zilver of toch liever een gouden gloed? Het metallic palet oogt erg veelzijdig!

 

Natural influencers

Planten- en bloemenprints, rustiek hout,… In 2018 breng je de natuur moeiteloos in je woning.

Geometry

Op Pinterest zijn ze niet meer weg te denken en ook in jouw interieur zijn geometrische vormen in 2018 een absolute must. Geef je woning meteen een edgy look en meer dynamiek door verschillende kleurrijke patronen aan te brengen op de muren. Do it yourself met verf en tape of ga helemaal los met behang.

 

Betoneffect, kalkmuren,… Of je nu fan bent van een industriële look of toch liever gaat voor een natuurlijke toets: Je kunt gemakkelijk zelf aan de slag gaan om uniek effect te creëren.

Yellow splash

Blijf je toch stiekem die-hard fan van witte muren? Geen probleem! Ga voor een subtiele pop of colour met een geel accentje hier en daar. Zo heb je meteen een zonnig gevoel én een gezonde dosis energie in elke ruimte.

Foto’s: Save

Foto’s: Colora

Save

Save

Save