Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Filmvoer: Pastrami Sandwich

Een broodje geïnspireerd op de film When Harry met Sally. Met de pastrami en zuurkool waan je je zo in de Big Apple!


Bij een leuke film hoort een lekkere hap. Liefst iets met weinig werk. Mayomerk Hellmann’s bedacht recepten die hiervoor perfect passen. Voor deze sandwich haalden ze de inspiratie bij When Harry Met Sally Je herinnert je vast nog de beroemde restaurantscène? Die locatie, Katz’s Delicatessen, bestaat ook echt. Op het menu onder meer heerlijke pastrami-broodjes, weliswaar aan zo’n 20$ het stuk. Gelukkig kan dat bij je thuis veel goedkoper!

Pastrami is een soort gepekeld en gerookt rundvlees. Deze typisch Joodse specialiteit vind je ondertussen ook in de meeste supermarkten.

When Harry met Sally: Pastrami Sandwich

Ingrediënten (voor 1 sandwich)

2 sneetjes roggebrood

1 el boter

2 plakjes Zwitserse kaas

100 g pastrami, dunne plakjes

50 g zuurkool

1 el Hellmann’s mayonaise

Bereiding

Smelt boter in een pan. Doe de sneetjes brood in de pan en leg er een plakje kaas op. Laat bakken op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Gaar de pastrami 2 minuten in de magnetron op 800 W. Leg de pastrami, zuurkool en de Hellmann’s mayonaise tussen de twee sneetjes brood.