Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Drie businesstips van The Kardashians

Tien jaar geleden was de 1ste aflevering van “Keeping Up with the Kardashians” te zien. Van realityreeks tot miljoenenbusiness waar heel de familie kan van leven: hoe doen ze het toch?


Ook tien jaar na de eerste aflevering zijn The Kardashians nog steeds niet weg te denken uit de society- en modebladen. Ze worden wel eens verweten “famous for being famous” te zijn. Hun bekende naam heeft natuurlijk wel een handje geholpen: Mama Kris kreeg haar eerste vier kinderen met wijlen Robert Kardashian, advocaat van onder meer O.J. Simpson. Haar tweede echtgenoot Bruce Jenner en de papa van Kendall en Kylie was olympisch kampioen in de jaren zeventig. Bruce outte zich later als transgender en gaat nu door het leven als Caitlyn. Opnieuw goed voor een mediastarm rond de familie.

Maar tussen alle roddels en sensatie door geeft de familie, met manager Kris op kop, blijk van zakelijk instinct. Welke businesstips kunnen we leren van hen?

1. Any publicity is good publicity

The Kardashians hebben nooit de moeilijker momenten geschuwd op antenne en ernaast: Kim kan zelf smakelijk lachen met de parodieën op haar beruchte huilgezicht ook wel “Ugly Cry Face” genoemd.

Maar ook serieuzere kwesties zoals onverwachte zwangerschappen, relatieproblemen en zelfs de coming out van Bruce Jenner als transgender worden opgenomen in het scenario.

Het begon trouwens al vóór KUWTK: Kim kreeg in 2006 wereldfaam met een “uitgelekte” sextape met haar toenmalige vriend Ray J. Het jaar daarop startte Keeping Up with the Kardashians. Need to say more? Kris Jenner blijft laconiek over haar turbulente familie: ‘It wouldn’t be my family if something didn’t happen every single day”, is één van haar bekendste quotes.

2. Ons kent ons

Van toen ze heel jong was wist Kim zich in de kringen van the rich & famous te werken. Rond 2005 schuimde ze jetset feestjes af in het kielzog van toenmalige bff Paris Hilton, toen zelf een realityster.  Kim was zelfs de assistente van de hotelerfgename en dook vooral op in haar schaduw. Hun vriendschap is ondertussen al jaren verzuurd en Kim heeft Paris ruimschoots ingehaald qua faam.

Ook nu ze zelf wereldberoemd is, omringt Kim zich nog steeds graag met collega-celebs. Dit jaar werkte ze voor de promotie van haar gloednieuwe make-uplijn samen met tal van bekende Youtubers zoals make-upartists PatrickStarr, Jaclyn Hill en de Nederlandse Nikkie Tutorials. Leuk voor hen, maar ook voor Kim. Zo zet ze haar eigen make-up in de verf en laat ze zien dat ook pro’s de producten helemaal geweldig vinden.

3. Verzilver je succes

Ondanks de slechte kritieken blijft KUWTK ook na tien jaar een kijkcijferkanon. De clevere promotiemachine is daar natuurlijk niet vreemd aan. Naast de reeks zelf zijn er ook talloze spin-offs. En de merchandising wordt draaiende gehouden met tal van producten. Alle zusjes zijn actief in de retail- en mode-industrie. Kim en jongere halfzus Kylie Jenner hebben bovendien hun eigen make-upmerk, terwijl Kendall Jenner vooral werkt als model.

Foto’s: KKW Beauty – Kylie Cosmetics – Kylie + Kendall x Topshop

Daarnaast hebben de vijf elk hun app met, uiteraard, een shop, en exclusieve content tegen betaling.

De Kardashian-bron  is dus nog lang niet opgedroogd en de dames (en hun achterban) zullen er ongetwijfeld alles aan doen om dat zo te houden!

Keeping Up With The Kardashians wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender E!: Entertainment Television.

https://www.youtube.com/watch?v=GEhOZooB3bw&t=578sSave

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save