Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Bloch-corner in Café Theatre

Ontbijten, zoetigheid of hartige lekkernij eten bij Bloch? Het kan weer in Gent!


Bijna tien jaar na de sluiting van de legendarische bakkerij en tearoom in de Veldstraat opent Café Theatre een Bloch-corner in de bar.

De kaasrollen, arad (koffiekoek met chocolade en kaneel), wippelaar-brood of Pain à la Grecque (krokante koek): deze en nog heel wat andere specialiteiten behoren zowat tot het Gentse culinair erfgoed.

 

 

In 2008 besliste Jacques Bloch, die vijftig jaar lang aan het hoofd stond van de bakkerij, om de zaak te sluiten. Ondertussen is de merknaam Bloch overgenomen door een voedingsbedrijf uit Destelbergen. De  Boulangerie Bloch NV bakt nu onder het toeziend oog van meesterbakker Stefan Elias. Hij werkte 18 jaar in dienst van Jacques Bloch. De legendarische lekkernijen zijn al een tijdje weer verkrijgbaar in een foodtruck aan Gent-Sint-Pieters en op de Vrijdagmarkt. Voor een selectie kan je ook terecht bij Delhaize. Maar een ontbijtplekje of tearoom ontbraken nog. Die leemte vult Cafe Theatre nu in. Zaakvoerders Hugues De Breyne en Vera Poelman bouwden een deel van de bar om tot Bloch-corner.

In het statige interieur kan je zowel ontbijten als genieten van een zoetigheid en lunchen met een bureka (gehaktbroodje), quiche of een andere hartige specialiteit.

Ook take away is mogelijk: Gewoon even binnenspringen en een specialiteit kiezen aan de toonbank.

Cafe Theatre blijft trouw aan hun andere handelsmerk: de cocktailkaart. De winkeltoog is dan ook afneembaar. Vanaf 18u komen de bartenders en hun cocktails weer op de voorgrond.

De Bloch-corner binnen Café Theatre is open van maandag tot zaterdag, telkens van 8 tot 18u.

Bloch heeft nog meer grote plannen. De bakkerij zal in november ook een winkelpunt openen in het station Antwerpen-Centraal.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save