Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

85 jaar kaas maken in Passendale

Verlekkerd op kaas? Dan zal dit brokje geschiedenis vast op je smaakpapillen werken!


De kaasmakerij in Passendale bestaat 85 jaar en viert dat met een grootse tentoonstelling. Een unieke gelegenheid om door de rijke geschiedenis te wandelen van wat ooit begon als een familiebedrdijf. We praten onder meer met voormalig eigenaar Robert Donck. Zijn ouders leerden het vak in Frankrijk en richtten de oorspronkelijke kaasmakerij op.

Wist je dat: Niet alle kazen vegetarisch zijn? Om van melk kaas te maken is er stremsel nodig. Van oudsher wordt dit gewonnen uit de maag van een kalf. Tegenwoordig wordt er meer en meer gewerkt met een plantaardig stremsel. Ook de kazen die in Passendale geproduceerd worden zijn volledig vegetarisch.

De tentoonstelling over 85 jaar kaasmakerij in Passendale loopt nog tot en met 30 november. Je kan zelf aan de slag tijdens een workshop kaas maken. Tijdens de herfstvakantie is er iedere dag een sessie om 14u. De activiteit duurt ongeveer 2 uur. Meer info vind je op de site van De Oude Kaasmakerij.

 

Save