Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Pimped Water: tips

Met de rubriek ‘Pimped Water’ maken we van gewoon water een kleurrijk feestje!


Dat water drinken een must is in een gezond voedingspatroon, weten we natuurlijk allemaal. Maar misschien vind je het niet het meest spannende drankje? Om het interessanter te maken, kan je experimenteren met extra smaakmakers zoals fruit, tuinkruiden en zelfs groenten. Zo win je niet alleen aan smaak, maar ook aan extra vitamines!
We doken de studio in met enkele liters water en een lading van de fruit- en groentewinkel. Het resultaat zijn acht voorbeeldjes van geïnfuseerd water. Hier kan je alle recepten bekijken. 
Enkele tips vooraleer je aan de slag gaat:
  • De smaken hebben wat tijd nodig om helemaal tot hun recht te komen. Bereid de watercocktail 1 à 2u op voorhand als je het drankje op kamertemperatuur serveert. Bij water uit de koelkast moet je op 3 à 4u infusietijd rekenen.
  • Niet-gekoeld pimped water drink je best dezelfde dag. Gekoeld water zal de dag erop ook nog lekker zijn.
  • Hou er rekening mee dat zachte fruitsoorten, zoals meloen, er na een nacht een beetje vlezig beginnen uitzien. Iets minder esthetisch, maar het doet niets af aan de kwaliteit en de smaak van het water.
  • Limoen en citroen zijn een natuurlijk bewaarmiddel. Ze zorgen ervoor dat het water langer fris blijft.
  • De schil van citrusvruchten kan voor sommige mensen bitter smaken, zeker na een aantal uur. Verwijder de schil dus als je hier niet van houdt.
  • Je kan het fruit nog eten, maar het zal fletser smaken dan gewoonlijk. Logisch ook, aangezien een deel van de smaak in het water zit.

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save