Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kopenhagen: onze favoriete adressen

Speciaal voor zij die binnenkort een tripje naar Kopenhagen plannen, een handig overzicht van onze favorieten!


Herinner je je nog onze trip met srprs.me naar Kopenhagen? Samen met Dries & Yuri, Charlotte Timmers en Lize Feryn ontdekten we op korte tijd heel wat toffe plekken. Met dit handige overzicht ben je verzekerd van lekker eten, een portie shoppinggenot en een zalig bed.

Hotel SP34

We logeren in Hotel SP34, een designhotel met prachtige kamers.

Borrelen kan in de lobby aan de bar. Met een gin-tonic bijvoorbeeld. De ginkaart is klein, maar iedere cocktail wordt met zorg bereid. Of je kiest voor één van de biertjes met de grappige namen.

 

En wat een feest bij het opstaan! Beneden onder het restaurant is de ontbijtzaal. Dat klinkt als de kelder, maar zo ziet het er allesbehalve uit. De inrichting is opgevat als een soort greenhouse. Het ontbijt is bio. Bijna alles wordt heel elegant geserveerd in afzonderlijke weckpotjes, inclusief hummus voor wie het graag hartig wil!

 

Cofoco Väkst

Boven de ontbijtzaal van Hotel SP34 (op de begane grond dus) vind je restaurant Väkst. Het maakt deel uit van de Cofoco-keten. Ook hier is de greenhouse-stijl doorgetrokken. De gerechten ogen fris en smaken knapperig vers. Zoals deze kabeljauw met een slaatje en veel groene kruiden. En kijk eens naar die lichten!

The Italian:

Op zaterdagavond vinden we na enige moeite nog een plekje om te eten (in de loop van de dag reserveren is dus handig!) Met wat geduld en na een aperitiefje in het hotel mogen we na 21u aanschuiven in The Italian, dat ook deel uitmaakt van de Cofoco-groep. Omwille van de grote honger vergaten we foto’s te maken, met uitzondering van dit kiekje: iedereen krijgt bij de pizza ook een eigen pizzasnijder. Handig!

Rooftop Illum

Als je door Strøget, de bekende winkelstraat van Kopenhagen wandelt, kom je sowieso shoppingcentrum Illum tegen. Moe van het shoppen? Dan glij je moeiteloos naar de bovenste verdieping met de indrukwekkende roltrappen of een lift. Op de rooftop zijn een gigantisch restaurant en bar gevestigd. Mét terras. Van hieruit heb je een prachtig zicht over de winkelstraten.

 

Cocks and Cows

Waarin we zaterdag niet geslaagd waren, lukt ons toch op zondagavond: binnen geraken in dit hamburgerrestaurant met de gekke naam. Na een lange opnamedag ploffen we neer op de banken van het Amerikaanse aandoende interieur van Cocks and Cows.  De giant jalapeño bovenop de burger verklapt de stijl van één van onze keuzes: yep Mexican! Maar de kaart biedt nog heel veel lekkers, ook voor vegetariërs en vegans. Je kan zelfs kiezen uit diverse soorten frietjes (gewoon, ringetjes, met chili,…).

 

Joe and the Juice

Hoog tijd voor wat vitamines! Dit is een mekka voor wie van gezonde sapjes en shakes houdt. Er staan ook rijkelijk gedecoreerde broodjes op het menu. Joe and the Juice ontstond in Denemarken. Ondertussen is het ook ruim verspreid in de rest van Scandinavië, USA, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Enkele maanden geleden ging de eerste locatie in Nederland open, in Amsterdam. Wie weet komen we ook in België nog aan de beurt! De sapjes hebben ronkende namen zoals Iron Man en Hangover Heaven. Ook het interieur is de moeite waard om je aan te vergapen!

 

The Laundromat Café

The Laundromat Café is een combinatie van eethuis en wassalon. Je kan er ook gewoon iets drinken, lezen of op het net surfen. Klinkt als het concept Wasbar dat Dries en Yuri enkele jaren geleden uit de grond stampten hé? Toch zijn er verschillen. The Laundromat Café focust minder op de wasmachines. Je kan er een wasje draaien, maar het aantal machines is een stuk beperkter dan bij Wasbar. Het Deense concept legt dan ook meer de nadruk op de bistrokaart die heel uitgebreid is. En kijk eens naar de schattige afwerking van de soep die Dries en Yuri bestelden!

 

Torvehallerne

Torvehallerne is een overdekte markt waar je zowel kan kopen als eten. Geen smaakpapil blijft er onberoerd bij!

 

Copenhagen Street Food

Street food is hip en trendy als ze in Denemarken zijn, waren de Denen daar natuurlijk al langer mee weg. Copenhagen Street Food is een gigantische foodhal op het gezellige Paper Island. De hallen zijn gevuld met talrijke eetkraampjes, food trucks en bars. Culinaire specialiteiten uit alle streken van de wereld vinden hier een onderkomen. Bij mooi weer kan je chillen op het terras bij het water.

 

108

Vlabij Paper Island vind je restaurant 108. Wij hebben uitsluitend (en letterlijk) de uithoek getest, want in de hoek van het gebouw zit een koffiehuis en wijnbar. Je kan er ook een homemade taartje eten en er wordt lunch geserveerd. De koffie wordt barista-style geserveerd. Wil je dineren dan moet je dus in het aanpalende restaurant zijn.

 

Bonustip voor fastfoodlovers:

Naast de typisch Scandinavische, vrij gezonde keuken, vind je in Kopenhagen op iedere hoek van de straat ook een hotdogkraam. De typisch Deense hotdogworst is trouwens rood… Of het lekker is? Laat ons zeggen dat de blik van Dries boekdelen spreekt:-)

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save