Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Oranje tinten en warme schijn

“Orange is the new black”, slaat tegenwoordig niet alleen op de Netflix-serie, maar ook op de opmars van oranje als trendkleur.


De opkomst van warme kleuren als oranje, roestbruin en steenrood kadert in de populariteit van Latijns-Amerika als inspiratiebron. In de culinaire wereld is dat al een tijdje duidelijk. Denk maar aan de avocado die promoveerde van weinig courante vrucht tot hip superfood. Trendwachters voorspellen dat er na de boom van hamburgerrestaurants nu een stroom van taquerias’s of taco-restaurants op komst is. En ook bij Tendens kunnen we niet aan de latino-lokroep weerstaan! Weet je nog die keer dat we gingen koken met cactus?

Momenteel staat het werk van Luis Barragan, ook wel eens de Mexicaanse Le Corbusier genoemd, weer volop in de schijnwerpers. De architect was een meester in het spelen met kleuren, licht en ruimte. (klik voor een grotere afbeelding)

Foto’s: © Barragan Foundation, Birsfelden, Switzerland/ProLitteris, Zurich, Switzerland

Die invloeden zien we dit en volgend seizoen ook terug in mode- en interieurcollecties met veel zonnig oranje en aanverwante tinten zoals roestbruin.

Foto 1: Billion Dollars Babes SS17 – Foto 2 & 3:  Vault by Vans x Our Legacy – Foto 4: Christian Wijnants AW17

Het warme kleurenpalet is een reactie op de vele pastels, grijs- en wittinten. Alhoewel Scandinavische merken vooral bekend zijn om hun sober kleurgebruik gaan ze ook mee in de trend.

Foto 1: Normann Copenhagen Form serie – Foto 2: Loungefauteuil Thonet 808 – Foto 3: Moooi by Casteelken.

Is een meubel in zo’n sprekende kleur iets te opvallend voor jou, dan kan je het ook houden bij een accent.

Foto 1: Sleeplife Flaming Love-collectie – Foto 2: Vitra – Foto 3: Zanotta – Foto 4: Extremis Walrus.

Save