Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Elise Crombez x Hampton Bays

Elise Crombez lanceert een capsulecollectie bij Hampton Bays. Het resultaat van de goede band tussen het topmodel en het Belgische merk.
Toen Elise op haar zeventiende gevraagd werd als het gezicht van Hampton Bays, was ze nog een beginnend model. De opdracht betekende een onvergetelijke ervaring en de start van een bloeiende carrière. 

“Het was mijn allereerste shoot in het buitenland. Ik herinner mij nog altijd de prachtige locatie: op de heuvels vlakbij de Ierse kust. De campagnebeelden hebben jarenlang op de kast van mijn oma gestaan.”

Dat Hampton Bays besloot om hun vijfentwintigste verjaardag te vieren in samenwerking met het West-Vlaamse model is dus niet zo verwonderlijk. Elise begon aan de opdracht met een tumblr-account en een moodboard vol inspiratie.

“Ik heb iets met ‘de vrouw uit de jaren 90′. Het was mijn ideaalbeeld toen ik opgroeide en dat is mij altijd bijgebleven. Ik ben geen gemakkelijke shopper. Ik wil gerust wat meer neertellen voor kwaliteit, maar mijn hele maandbudget opsouperen aan kleren, is een brug te ver. Less is more. Ik vind het beter om een paar mooie stukken te hebben die ik op verschillende manieren kan combineren. Ik hou van het principe: “End your day the way you started it.” Je moet ‘s avonds naar een etentje kunnen in de outfit waarin je ’s namiddags boodschappen deed.

De collectie vat perfect samen hoe ik zelf graag gekleed ga. Kleur en prints zijn minder mijn ding. Mooie materialen des te meer, zoals kasjmier. Ik vind het zalig om er mij op een koude ochtend in te duffelen. De lange rok met bijhorende trui met rugdecolleté in kasjmier zijn dan ook mijn favoriete stukken. Die open rug vind ik sexy en de rok zit heel comfortabel, warm en vrouwelijk tegelijk. De wollen outfits bestaan in vier effen kleuren. Zwart is een no-brainer voor mij, je kan het net zoals grijs makkelijk combineren met andere stukken.”

“Verder bevat de collectie naast een wit T-shirt onder meer ook twee zijden sjaals. De liefde voor foulards heb ik meegekregen van mijn moeder. Het is haar favoriete accessoire. Mijn tante is kunstenares en ik herinner mij als kind dat ze zijden sjaals beschilderde. Zelf draag ik ook foulards. Het liefst van al pimp ik een eenvoudige trui of een T-shirt met een kleurrijke sjaal, soms draag ik foulards ook in mijn haar. En op het vliegtuig kan ik er lekker achter verdwijnen. Beide foulards draaien rond inspirerende vrouwen in mijn leven. Eén foulard is bedrukt met een foto aan zee van mij en Charlotte Gesquière, gemaakt door Jan Opdekamp. Die foto is heel symbolisch. Ik heb enkele jaren geleden nog eens als model voor Hampton Bays gewerkt, op datzelfde strand waar ik als kind opgegroeid ben en nu nog steeds ga joggen of op een golfbreker sta te schreeuwen wanneer ik in het land ben. De tweede foulard is bedrukt met een kunstwerk van mijn vriendin Emily Jean Snyder, een fantastische vrouw met een heel aparte stijl”.

“Toen ik bijna elke dag op een shoot werd gestyled, had ik in mijn vrije tijd weinig zin om moeite te doen voor mijn looks. Met de jaren  geniet ik er steeds meer van om creatiever om te springen met mijn looks en anders durven te zijn. Ik haal oude stukken boven die ik destijds van designers kreeg en vind het leuk om nieuwe looks te proberen. Kledij geeft je de mogelijkheid om te zijn wie je bent of wilt zijn. Dat kan elke dag verschillen. Dankzij mijn kledij kan ik elke versie van mezelf ontdekken. Ik vind het trouwens ook inspirerend om mensen in originele outfits te zien”.

De samenwerking met Hampton Bays heeft in ieder geval de creatieve kriebels van Elise aangewakkerd. 

“Ondertussen ben ik zelf beginnen knippen en knutselen aan kledingstukken die al te lang in mijn kast hangen. Ik heb nog veel meer plannen. Binnenkort ruil ik Los Angeles voor New York. Zodra ik mijn Green Card heb, gooi ik me in alles dat op mijn pad komt. Misschien ligt het in mijn natuur om van het ene project naar het andere te springen. Soms vraag ik mij af of het modellenwerk mij zo gevormd heeft of dat ik altijd al zo geweest ben. Wat kwam er eerst: de kip of het ei?”

De Hampton Bays x Elise Crombez-collectie is beschikbaar vanaf midden augustus.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save