Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

10 onmisbare apps wanneer je op reis gaat

Wij zochten de beste reisapps uit die je zeker moet installeren voor je op reis vertrekt.


Vroeger was een reis ondernemen een heel gedoe. De weg vinden, toeristenboekjes lezen (die NOOIT up-to-date zijn) en sukkelen met woordenboeken. Wij hebben het voorrecht dat we leven in de tijd van de apps die alles voor ons uitdokteren. Deze apps moet je installeren vooraleer je vertrekt, zodat je volop kan genieten van je reis.

Foto: Anna Demianenko via Unsplash

1. Tripadvisor

Deze kende je waarschijnlijk al. De absolute oerapp als het gaat over uitstapjes of reizen. Tripadvisor verzamelt reviews en foto’s van mensen over horeca, steden of bezienswaardigheden. Ga je ergens naartoe en heb je geen idee waar je moet beginnen de toerist uithangen? Dan kan je op Tripadvisor meteen zien wat er de moeite waard is in die stad.

 

2. XE

Voor iedereen die in de war raakt van al die wisselkoersen, is er de wisselkoers-app XE. Op reis wil je natuurlijk niet zitten rekenen.

 

3. Citymapper

Citymapper is de beste transportapp. Het toont je heel nauwkeurig hoe je het best van punt A naar punt B raakt. Je ziet alle verschillende mogelijkheden en de duurtijd ervan. Nu denk je, dat is precies wat Google Maps doet.. Maar nee, Citymapper lost een heel specifiek probleem op en doet dat beter dan Google Maps, die allerlei problemen wil oplossen. De data is erg accuraat en de app houdt rekening met vertragingen. Citymapper heeft ook de prijzen.

 

4. Duolingo

Misschien is het een goed idee om de taal een beetje te leren als voorbereiding op je reis. Zinnen als “Een pintje alsjeblieft” of “Waar is het toilet?” zal je wel nodig hebben.

 

5. Google Translate

Deze app vervangt je woordenboek. Geef een woord in, en Google Translate vertaalt het voor je. We raden wel aan om geen volle zinnen of teksten te vertalen, of er zouden zich grappige situaties kunnen voordoen.

 

6. Flush

Nooit meer gênante situaties met de toiletzoeker-app Flush. Zet je GPS aan en vind het dichtstbijzijnde toilet. Kan erg van pas komen als de nood hoog is!

 

7. WeatherPro

Er zijn heel veel weerapps, heel veel goede, maar ook heel veel slechte. Eén van die goede apps is WeatherPRO. Het is erg accuraat en gedetailleerd. UV-stralenindex, watertemperaturen,… Alles wat je maar wil!

 

8. Prey Anti Theft

Natuurlijk kan je niet genieten van al deze apps als je je smartphone verliest, of nog erger, als iemand hem steelt. De gratis app Prey Anti Theft helpt je om je telefoon terug te vinden. Het kan ook je toestel blokkeren of een alarm inschakelen. We hopen dat je deze app niet zal nodig hebben.

 

9. Packing Pro

Packing Pro in een bagage-app. Het helpt je bij het maken en beheren van een overzichtelijke inpaklijst. Je kan tassen en personen toevoegen, je inpaklijst vedelen in categorieën,… Zo zal je nooit meer iets vergeten.

 

10. Wiffinity

Vanaf 15 juni vallen de roamingkosten weg in Europa. Hier hebben we lang genoeg op mogen wachten! Maar hoe dan ook, het is nog altijd goedkoper als je via WIFI surft. Wiffinity beschikt over een altijd groeiende lijst van publieke netwerken en wachtwoorden. Superhandig!

 

Al deze apps zijn geschikt voor iPhone en Android.

Save

Save

Save