Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Had je deze trend zien aankomen?

Het schoenenmerk Teva maakt een volledige ommezwaai in hun strategie: van handige wandelschoenen tot fashionable must-have!


Teva begon als het favoriete merk van backpackers, alternatievelingen en iedereen die stevigheid verkiest boven fashion. Mensen die liever rotsen beklimmen dan op cocktailparty’s vertoeven. Teva was dan ook niet erg geliefd onder fashionista’s. Maar ondertussen doet het merk er alles aan om het beste van twee werelden te verenigen: dé klassieker onder de kwalitatieve wandelschoen goes fashion!

De Teva Original begon eigenlijk als een simpele slipper met daaraan een oud velcro horlogebandje vastgemaakt. Een Grand Canyon-gids wou dat meer mensen zijn avontuurlijke levenswijze volgden en nodigde op deze manier mensen uit om dat te doen. Zo groeide Teva uit tot een iconisch merk dat stond voor avontuur en stevigheid.

Al die tijd was de Teva sandaal voor modeliefhebbers simpelweg NOT DONE. Maar sinds een grondige rebranding gaat Teva voor de fashionable look. Met succes. Zelfs modehuizen als Prada en Marc Jacobs laten zich inspireren door de sandalen.

Dankzij diverse collabs weet het merk ook dit seizoen de harten te veroveren van fashionlovers. Zoals met zangeres Jhené Aiko en met winkelketenbedrijf Hudson’s Bay. En zoals je ziet, zelfs dé fashion faux pas bij uitstek: sokken in sandalen, is niet zo verkeerd meer!

De celebs op Coachella, een Amerikaans muziekfestival waar fashion minstens even belangrijk is, kunnen natuurlijk niet achterblijven. De handige stappers zijn voor de beroemdheden ideaal om elegant rond te huppelen op de Californische festivalweide.