Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Vakantiedromen

Paradijselijke stranden, zalige terrassen en exquise gerechten: ben je al aan het dromen van vakantie?


Vakantie betekent voor de meeste mensen lekker relaxen, maar het is ook big business. In deze snel evoluerende sector moet je als reisbedrijf alert zijn. De huidige reiziger verlangt vanaf het boeken al gebruiksgemak: veel informatie op internet en meer en meer de mogelijkheid om ook mobiel te kunnen reserveren. Naast comfort en ontspanning, spelen ook afwisseling en nieuwe ervaringen een belangrijke rol. Aandachtspunten dus voor reisorganisaties.

In onderstaande video praten we erover met Henri Giscard d’Estaing, CEO van Club Med en Eric Georges, algemeen directeur voor de Benelux.

 

Vijf Club Med-weetjes:

  • Het is een Frans bedrijf, maar de roots zijn Belgisch. Antwerpenaar Gérard Blitz was naast sporter en diamantair ook oprichter van Club Med. Het eerste dorp stond in Mallorca.
  • In plaats van een sterrensysteem zoals hotels hanteren, werkt Club Med met drietanden. Met vijf drietanden ben je verzekerd van de hoogste luxe.
  • CEO Henri Giscard d’Estaing is de zoon van Valéry, voormalig president van Frankrijk.
  • Club Med wil ook China veroveren. “Wij leren aan de Chinezen om op vakantie te gaan”, aldus Eric Georges. “Ze hebben altijd gereisd, maar nemen nauwelijks vakantie.”
  • In december gaat er in de Franse Alpen een nieuw wintersportresort open, het Grand Massif Samoëns Morillon. In juni volgend jaar volgt ook een resort in Sicilië. Op een site die uitgeeft op de baai van Cefalù wordt er momenteel gebouwd aan een fabelachtig palazzo.