Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

East meets west

Ook zo verzot op oosterse gerechten en sojasaus? Wij volgden een workshop met een Japanse chef!


Wat hebben auto’s met sojasaus te maken? In het geval van Suzuki heel veel! Bij de Japanse autofabrikant rolde onlangs een nieuwe Swift van de band. Om de lancering van de wagen extra in de verf te zetten, organiseert Suziki #TheSwiftList, een experience store op de Meir in Antwerpen. Daar trekt niet alleen de vierde generatie Swift de aandacht, maar ook heel wat andere Japanse merken en oosters getinte events: yogasessies met Yakult, een afterwork party met een deejay van Pioneer, een Instax fototour door Antwerpen,… Wij kozen voor een kookworkshop van Kikkoman.

Hou je van sushi, dan heb je Kikkoman wellicht al geproefd. Het is de wereldleider in sojasaus en zelfs de officiële leverancier van de Japanse keizer! En die schijnt best wel kieskeurig te zijn..

Voor de gelegenheid vloog de officiële Kikkoman chef Kiyoshi Hayamizu (zowat de Sergio Herman van Japan) speciaal over naar ons Belgenlandje. Sojasaus is uiteraard onmisbaar bij sushi, maar de chef toonde ons dat je het bij zowat alle gerechten kan gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat het een briljant idee is om sojasaus in een Vlaams stoofpotje te verwerken? Kiyoshi slaagde erin om de Oosterse tradities te implementeren in onze Westerse keuken. En het was heerlijk!

Het verslag van de Kikkoman workshop is op 3 juni te zien in Tendens. De experience store in Antwerpen (Meir 57) blijft open tot en met zondag 4 juni. Van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 19u. Ook open op Koopzondag.