Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Paradijs in Grimbergen

Reporter Annelies mocht een dagje wellnessen in Grimbergen. Even een dagje er tussenuit voor deze jonge mama!


Ze kwam er volledig chill weer buiten en schreef er dit verslagje over.

Hoor ik ‘Grimbergen’, dan denk ik spontaan aan een donker biertje: Voor de open haard tijdens een koude winteravond. Sinds het dagje wellnessen is dat omgetuned in ‘heaven on earth + me-time + escape from the daily’…

Ik word op uitnodiging in het Thermae Grimbergen verwacht. De alleenstaande herenwoning geeft aan de voorkant weinig prijs van het immense ontspanningsparadijs. Eerder – lees 10 jaar terug – kwam ik er ook al eens. Maar ondertussen kreeg de ontstressplek een metamorfose van formaat.

Mijn dag start met een Hammansessie. Vintchi, de man van de hammam, blijkt iemand met jaren ervaring. Na een warmwater douche volgt een laagje zeep. Het voelt als een second skin. “Op basis van een zachte Turkse zeep”, vertelt de hammamman. De lotion-structuur bevat ook scrubdeeltjes die uitvoerig worden uitgesmeerd. Het wordt heerlijk genieten in de zachte schuimwolkjes. Jammer dat dat letterlijke zeepbelletje na 50 minuten uiteenspat. Tijd voor een warme douche! Ik hou er goed opgewarmde spieren aan over.

Een gezonde en lekkere lunch brengt extra gezelligheid. Eventjes kletsen met de andere aanwezige meiden en tips uitwisselen voor verjaardagsfeestjes. Kortom: De perfecte me-time-mama-dag!

 

In de namiddag op het programma: een gezichtsbehandeling met een peeling op basis van lavendel en citroen. Ik voel me een beetje een zalm in een zoutkorst, inclusief kruidig aroma. Gelukkig exclusief de visgeur. Goed tegen rimpels en verjongend voor de huid. De tinteling van de citroen doet me beseffen dat ik na deze sessie ongetwijfeld iets kan afpingelen aan m’n 32 lentes. Tsjing! Ook de kuur met vitamine A moet mijn verjongingsactie een boost geven. Nog minder 32, hiep hiep hoera!

En dan het cryomasker: een gelaatsverzorging op basis van gletsjerwater. Eenmaal op mijn huid, geeft de zachte tinteling al snel het signaal dat mijn smoel wel deugd zou hebben van een opknapbeurt. Het gletsjerwater is rijk aan mineralen, het masker bevat aloë vera en allantoïne. En die hebben een genezende werking. Wallen van jonge mama’s kunnen wel wat mineralen gebruiken! Dankzij het spel van warm en koud zorgt deze behandeling voor een verbeterde doorbloeding van de huid waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen verhoogt. Resultaat: een stevige en gehydrateerde huid. Hell ya! We gaan voor 31 als we straks van de massagetafel stappen!

Over de rest van de behanding kan ik je niet veel vertellen. Ik ben keihard in slaap gesukkeld…:-)

Het laatste uurtje wijd ik volledig aan de kruidensauna van 70 °C. Maximale ontspanning dankzij het unieke aroma van lavendel. Een lichttherapie in combinatie met infraroodlampen. Mocht ik kunnen, ik zat er nog.

Benieuwd naar deze en de andere behandelingen? Hier vind je meer info.

Save

Save

Save

Save