Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De favoriet van Olivia Palermo

“Luxueus breigoed zit in de lift”, aldus Olivia Palermo. Dé it-girl van de modescène heeft daarbij haar oog laten vallen op een Belgische kasjmiercollectie.


Volgens Olivia Palermo is het Belgische Tuinch een luxelabel om in de gaten te houden. De Amerikaanse socialite en blogster is goed geplaatst om nieuwe trends en merken te spotten. Ze ontbreekt op geen enkele vip-lijst van belangrijke modeshows of –events. De site van Olivia trekt honderdduizenden bezoekers per dag. In een artikel noemt ze Tuinch één van de twee belangrijkste nieuwkomers onder de kasjmiermerken. “Ze vormen een uitdaging voor gevestigde waarden als Loro Piana en Brunello Cucinelli”, aldus miss Palermo.

Pernille Teisbaek

Olivia is niet de eerste internationale fashiondiva die in de ban is van het Belgische label. Tuinch wist eerder al it-girl en fashion director Pernille Teisbaek te strikken als gezicht. De Deense poseerde zowel dit als vorig seizoen  voor de collectie.

(klik op de foto’s voor een grotere afbeelding)


Tuinch is het geesteskind van de Antwerpse Veronique Vermussche, een echte autodidact. Vorige winter lanceerde ze haar eerste collectie na vier jaar intensieve research. Tuinch haalt de inspiratie bij een van de belangrijkste Aziatische tradities: kasjmier in zijn puurste vorm in combinatie met eeuwenoud vakmanschap. Aan die kwaliteit hangt wel een prijskaartje. Een item uit de Tuinch-collectie koop je niet halsoverkop: De prijzen variëren tussen 500 en 18.000 euro met een gemiddelde prijs van 2.500 euro per stuk.

Jewel of fibres

Veronique leerde de ware kracht van kasjmier – de zogenaamde ‘jewel of fibres’ – per toeval kennen. Tijdens een trektocht doorheen de Himalaya en India zat ze uren vast in de luchthaven van Lhasa, Tibet. Ze kocht er een traditionele sjaal in een lokaal, artisanaal atelier. Die sjaal vond ze zo fijn en warm tegelijk dat hij haar op het idee bracht van Tuinch, afkorting voor XXX . Het label is een van de weinige merken ter wereld die deze meest zuivere vorm van kasjmier gebruikt en dat bovendien op duurzame wijze.

Na een intensieve zoektocht naar het allerfijnste kasjmier in de hoogste kwaliteit, stelde Vermussche vorige winter haar eerste collectie voor. De collectie werd vervaardigd door lokale ambachtslieden in Nepal en Kashmir, opgeleid door de lokale gemeenschap die zijn eeuwenoude expertise van generatie op generatie doorgeeft.

Leuk weetje voor wie graag duurzaam wast: Elk item wordt vergezeld door artisanale wasnoten uit Nepal. Met dit eeuwenoud wasmiddel kan je kasjmier op een duurzame manier onderhouden. Deze wasnoten zijn een soort bessen die natuurlijke zeep bevatten.

De foto’s zijn van Sophie van der Perre, een Vlaamse fotografe die momenteel in Amsterdam woont. Sophie mag onder meer Vogue Nederland tot haar opdrachtgevers rekenen.

Save

Save

Save