Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Creatief voor beginners

Onlangs volgden we een workshop bij twee creatieve blogsters: Elfi en Anne-Catherine. Het werd een inspiratievolle namiddag!


Creatief bezig zijn is al een tijdje weer populair. Gelukkig heb je er tegenwoordig geen lange opleiding meer voor nodig of uren geduld. Dat bewijzen Elfi van Glam At Heart en Ann-Catherine Gerets van Clo Clo. Naast hun succesvolle blogs zijn de dames sinds kort ook “makers” van Atelier Veritas, een submerk van de Belgische keten. Samen met andere creatievelingen werken ze allerlei diy-projecten uit. Je kan de complete werkwijze gemakkelijk consulteren op de site of één van de workshops volgen.

De workshops vinden plaats in de diverse winkels van Atelier Veritas, waaronder de gloednieuwe conceptstore in Antwerpen. Deze shop ziet er helemaal anders uit dan de bekende winkels: “We willen de authentieke sfeer van de oudere wol- en naaiwinkels creëren. We bestaan al sinds 1892 en ook onze roots liggen in naaiwinkels”, aldus Ine Verhaert, ceo van Veritas. “We zijn ook in onze eigen archieven gaan kijken. In een aantal van onze shops vonden we achteraan nog oude meubels die hier een plaatsje kregen. Verder wilden we warme kleuren en kasten met veel opbergruimte. In de andere Veritas-winkels hangt alles heel zichtbaar, maar hier kan je echt snuisteren en spullen ontdekken in de lades.”

Het aanbod omvat naast creatieve benodigdheden ook collecties van jonge designers. Je kan er iets drinken en rustig je gading zoeken.

Een initiatief als Atelier Veritas is een logisch gevolg van de creatieve trend. Ine Verhaert: “We zien dat veel jongeren terug beginnen breien en naaien. Vooral jonge moeders die iets willen creëren voor hun kinderen. Dat is echt een hype. Of nee, een trend eigenlijk, want het duurt al heel lang. Dat komt vanuit een maatschappelijk fenomeen dat mensen er behoefte aan hebben om terug met hun handen bezig te zijn. En ze willen unieke stukken. Ze hebben genoeg van de eenheidsworst en willen iets persoonlijks.”

Ook de beginnende creatieveling die geen zin heeft om dagen aan iets te werken, kan aan de slag met diverse diy’s. Een bewuste keuze volgens Ine Verhaert: “Creatief zijn vandaag is niet meer zoals dertig jaar geleden. Toen was het precisiewerk. Het moest perfect zijn. Jongere mensen hebben dat niet altijd meer. Het moet leuk zijn en snel tot een resultaat leiden.”

“Echt handig hoef je niet te zijn”, zegt Elfi die laat zien hoe je kleurrijke broches kan maken. “Ik denk dat het wel fijn is dat je over een bepaalde creativiteit beschikt. Maar ik geloof dat alle vrouwen een creatief kantje hebben. Je ontdekt dat wel. Dat komt vanzelf. Weet je, het is gewoon een gezellige boel aan tafel. Je hebt heel veel materiaal. Je kunt er zoveel kanten mee uit.”

Anne-Catherine: “Deze namiddag maken we een vilten mandje. Voor de grote mand heb je ongeveer 2 uur nodig. De kleine variant maak je zelfs op drie kwartier. De ideetjes die ik heb uitgewerkt zijn haalbaar voor iedereen. Zoals bijvoorbeeld ook de muurhanger die op de priem hangt. Da’s dan eigenlijk een soort onvoltooid, maar toch voltooid werk. Een idee dat een beetje out of the box is en daar hou ik wel van.”

Leuk detail: de benodigden voor alle creaties kan je bestellen en laten leveren in een Atelier Box. Een soort foodbox, maar dan met creatieve spulletjes.

Scroll naar beneden voor de reportage!

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save