Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Wegwijs in datingland

Met al die moderne apps en sites lijkt de datingwereld soms een beetje op een jungle. En daar horen ook heel wat nieuwe termen bij.


Seksuologe Colette Van Damme schept wat duidelijkheid in het moderne datinglexicon.

Textationship:
Tekstberichtjes vliegen heen en weer. Die “gesprekjes” zijn leuk, misschien zelfs behoorlijk diepgaand. Maar een echt afspraakje komt er zelden of nooit van. Zelfs bellen lijkt te veel moeite. Is Messenger of WhatsApp de belangrijkste communicatiebron voor jou en je love interest? Als beide partijen daar tevreden mee zijn, is er niets aan de hand. Hoop je dat er toch iets meer van komt? Kaart het aan bij de ander. Of: trek er tijdig je conclusies uit, zodat je je tijd niet verspilt.

Ghosting:
Leuke online gesprekjes, misschien zelfs een geslaagde date en dan plots… Geen teken van leven meer, geen reply op berichtjes; zonder aanwijsbare reden geblokkeerd worden op social media,… Het is zoals gedumpt worden, maar dan erger: je moet zelf die conclusie trekken.
Zombeing
Soms een vervolg van ghosting: Iemand verdwijnt zonder duidelijke redenen van de radar en plots, uit het niets: Ping! “Hey, hoe gaat er nog mee?” Alsof er niets aan de hand is.

Benching:
Een variant op zombeing: hij of zij laat een hele tijd niets van zich horen en komt op onregelmatige tijdstippen weer boven water. Anders gezegd: je wordt op de bank gezet of aan het lijntje gehouden tot er misschien iets beters de revue passeert. Heb je het gevoel dat je zelf op de bank zit? Zorg dat je leven niet on hold staat voor deze “pop-up”.
Halfnightstand:
Een soort onenightstand, maar dan zonder “the morning after”. Gewoon ’s nachts nog je spullen bij elkaar rapen en ervan doorgaan. Ideaal als je ’s morgens gênante situaties en ongemakkelijke gesprekken wilt vermijden.

Catfish:
Iemand die zich online anders en vooral beter voordoet. Hij of zij steelt foto’s en verzint er een valse bio rond. Enkele signalen die een alarmbel zouden moeten doen rinkelen: Een recent Facebookprofiel met geen of nauwelijks vrienden, uitsluitend professionele foto’s, liefdesverklaringen na twee dagen, als je wilt afspreken met die persoon lijkt er steeds iets tussen te komen,…

Bekijk hier de uitzending voor nog meer tips van Colette. Reporter Elke sprokkelde gevatte reacties en meningen in het centrum van Gent.