Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Levenslessen van Kate Hudson

Kate Hudson staat bekend als een goedlachse meid en die positiviteit straalt ook af van haar boek “Pretty Happy”.


Ze ziet er goed uit, heeft een aardig gespijsde bankrekening en is mama van twee flinke zonen: Het leven van Kate Hudson is best een leuk feestje. Toch heeft ook de A-list celebrity wel eens moeite om alle ballen in de lucht te houden. In de loop der jaren leerde Kate om meer evenwicht te vinden in haar leven. Al die inzichten heeft ze gebundeld in “Pretty Happy” een boek vol tips om gezond en mindful te leven. De actrice vertelt onder meer wat ze eet en hoe ze actief blijft. Maar ze zegt ook: “Het is niet zo dat je het klakkeloos moet overnemen. Dit boek helpt je de dingen te vinden waar jij van houdt zodat je kunt gebruiken wat werkt voor jou.”

Drie tips van Kate:

Meditatie

Lang voor het hip werd, zag Kate hoe haar moeder Goldie Hawn dagelijks mediteerde. Ondertussen heeft ze zelf meditatie in haar leven geïntegreerd. “Nooit heb ik me gezonder, kalmer en meer tevreden gevoeld dan sinds ik mindfulness onderdeel heb gemaakt van mijn dagelijkse routine.”

Rek je, strek je

Het kan zo’n deugd doen: je eens goed uitrekken bij het opstaan of nadat je lang in dezelfde houding gezeten hebt. Je uitrekken stimuleert de bloedsomloop en vermindert de spanning in je lichaam. Kate begint iedere dag met een eenvoudige rekoefening die ze combineert met wat mindfulness: “Die twee samen brengen me in evenwicht, verbinden mijn lichaam en geest met elkaar. Ik voel me kalmer en helderder. Klaar voor de dag die komen gaat.”

Hou een logboek bij

Een logboek is een plek waar je je gedachten, gevoelens, angsten en doelen bijhoudt. Bij Kate is het een echt dagboek, maar het kunnen ook lijstjes, tekeningen of een moodboard zijn: “Je logboek is een afspiegeling van wat zich in je hoofd, hart en lichaam afspeelt. Alleen al het idee dat ik al mijn gedachten, gevoelens, angsten en fouten op een plek kan dumpen, geeft me een gevoel van opluchting en bevrijding.”

Pretty Happy van Kate Hudson is sinds kort uitgegeven in het Nederlands. Benieuwd naar de tips van Kate? Speel mee met de wedstrijd en maak kans op een exemplaar van het boek!

 

Save

Save

Save

Save

Save