Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Cosy winterfood

Op een druilerige, grijze dag is wat cosy indoor-gezelligheid altijd welkom. En wat past daar beter bij dan een lekkere stoemp met gehaktballen!


Met z’n concept Balls & Glory werkte Wim Ballieu zich de voorbije jaren op tot de absolute koning van de gehaktballen met stoemp.

bg-63-small

Op een mooie herfstavond nodigde hij ons uit om de nieuwste smaken te proeven. Locatie was het Felix Pakhuis, de thuishaven van Balls & Glory Antwerpen.

langste-tafel-balls-glory

Voor de gelegenheid werd daar nog een dimensie aan toegevoegd. In de middelste gang van het historisch pand kwam een lange tafel voor ruim 100 gasten. De sfeer had iets huiselijks, het bekende ‘met de potten op tafel’-idee. Maar dan met een sausje van stedelijke vibe erover.

Het ‘sharen’ staat voorop met gezamenlijke aperitiefplankjes, dito saladekommen, grote potten stoemp en uiteraard de befaamde handgedraaide ballen. Zowel vlees- als veggievarianten, met telkens weer een verrassende vulling. Geserveerd op voorgevormde houten planken zodat het lekkers niet op de grond terechtkomt. En met toelichting van Wim zelf. Op z’n typische, losse manier en mét waarschuwing: “Da’s heel warm hé!”

De ingrediëntenlijst bevat seizoensproducten van eigen bodem zoals prachtig gekleurde salades met butternut en wortel en eentje met peer en walnoot.

 

bg-84

Het rijkelijke menu wordt afgesloten met homemade brownies en frisco’s met persoonlijke opdruk.

Zelf ook eens proeven van de nieuwste herfstsmaken van Balls & Glory? Het sharingmenu wordt geserveerd aan 18€ per persoon. Voor die prijs komt er een plank op tafel met een assortiment ballen (met extra sausjes) en als side dishes stoemp en salades. Aperitieven gebeurt met home-infused spirits en charcuterie. Het kan in groep, maar een romantische tête-a-tête is uiteraard ook mogelijk.

Of heb je ondertussen zin gekregen om de keuken in te duiken en zo’n staaltje puur comfort food in elkaar te draaien? Bekijk hier het recept dat Wim bereidde voor onze rubriek Kletskoppen: feestelijke gehaktballen!

Save

Save

Save