Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Fashionable in de regen

In de regen is het niet zo makkelijk om er modebewust uit te zien, maar daar hebben fashionicoon Garance Doré en het Zweedse outerwear-label Stutterheim een oplossing voor.


stutterheim_streetstyle_garancedore

Stutterheim Raincoats en de studio van Garance Doré hebben samen een exclusieve regenjas ontworpen voor dames.
Na een collab met onder meer Jay Z en Volvo gaat het Zweedse merk nu in zee met fashionicoon Garance Doré. Deze Française woont in New York en behoort tot de top van de blogwereld. Ze drukte de voorbije jaren een sterke stempel op de fashion community. Op haar online stek verwerkt ze redactionele en commerciële projecten als fotografe, illustratrice, auteur en videograaf.

stutterheim_garancedore

stutterheim_garance_dore_whitepinktranslucent

Garance nam als uitgangspunt grafische, gelaagde vormen voor het ontwerp. De handgemaakte jas combineert rubberized cotton in zuiver wit, eigen aan het Stutterheimpalet, en fris roze, de handtekening van Garance Doré. Daarbij komen nog transparante blokken rubberized cotton.

stutterheim-detail_garancedore

“Ik vond het een boeiende samenwerking. Het was een verrijkende uitdaging om op zoek te gaan naar de vrouwelijke kant van een kledingstuk als de regenjas, gekenmerkt door heritage en geschiedenis. Wat mij betreft, zijn we daar ook absoluut in geslaagd.” Garance  Doré

Stutterheim is een jong, Zweeds merk dat in 2010 z’n eerste stappen in de mode maakte. Ontwerper Alexander Stutterheim tekende zijn ideale regenjas uit met de klassieke vissersjas van zijn grootvader uit de jaren zestig als inspiratiebron. Wat begon met één regenjas is ondertussen een volwaardige outerwear-lijn.

De Stutterheim x Garance Doré regenjas is vanaf 9 november voor 455€ in beperkte oplage te koop via Garance Doré, Stutterheim en in de Stutterheim flagship stores in Stockholm en New York.