Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Gezond eten uit de muur

Gezond eten uit de muur? Het klinkt tegenstrijdig, maar het kan wel. Zelfs een quinoasalade die uit een glazen kastje komt. Helaas, voorlopig enkel in de VS…


Zoals de Nederlanders een kroketje uit de muur halen, zo komen er bij restaurantketen Eatsa kommetjes met quinoa-salades uit glazen kastjes. Opvallend detail: alles gebeurt volledig automatisch. De maaltijden zijn vers bereid, maar het keukenpersoneel blijft onzichtbaar achter een wand.

Ordering-Station

Op een iPad-scherm toets je je bestelling in en je betaalt met de kaart. Je kan je bowl ter plaatse uitlepelen of ‘m meenemen. Ook ontbijt en side dishes zoals chips met huisbereide guacamole of een potje vers fruit staan op het menu. Het systeem onthoudt zelfs je voorkeuren voor toekomstige bezoekjes. Het concept oogt hoogst futuristisch en ook wel een beetje onpersoonlijk, maar de bowls krijgen wel goede reviews als gezond en betaalbaar.

Burrito-Bowl Balsamic-Beet

Eatsa wil bewijzen dat fastfood zowel gezond als snel en betaalbaar kan zijn. Helaas is het een beetje ver om de proef op de som te nemen. Eatsa heeft momenteel enkel vestigingen in San Francisco en Los Angeles. Wat denk je, zou het iets zijn voor in België?

Hand-With-Bowl

Save

Save

Save

Save