Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Star Trek Beyond met Belgische technologie

Aan echte trekkies hoeven we het niet meer te vertellen: op 17 augustus beleeft Star Trek Beyond z’n Belgische première. Mét inbegrip van een knap staaltje vaderlandse techniek!


Na vijftig jaar is Star Trek nog steeds alive and kicking. De nieuwste film Star Trek Beyond heeft zelfs een extra Belgische dimensie. Ruim twintig minuten van de beelden zijn aangepast aan één van de nieuwste technieken van Barco.

Met Barco Escape word je nog meer meegezogen in het verhaal dankzij twee extra zijschermen zodat een panoramisch beeld van 270° ontstaat. De schermen kunnen als één geheel gebruikt worden om de impact van een scène extra te versterken. Maar de beelden kunnen ook afzonderlijk werken. Dan krijg je verschillende projecties te zien, zodat de actie tegelijkertijd vanuit verschillende camerastandpunten op je af komt.

barco_escape_20160812135012-75

In het filmpje hieronder kan je zien hoe dat precies werkt.

De Barco Escape techniek werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kinepolis Antwerpen. Twee jaar geleden werd de technologie daar voor het eerst getest met Maze Runner.

Een film in Barco Escape impliceert dan ook een ander soort opnames en kadrages. Tegen het einde dit jaar zal regisseur Scott Waugh 6 Below draaien, de allereerste film compleet in het Barco Escape-formaat.

Maar eerst is er dus de nieuwe Star Trek-film. De techniek is voorlopig slechts in een beperkt aantal bioscopen beschikbaar. In ons land is dat in de Kinepolis-vestigingen in Antwerpen en Kortrijk. De Belgische release is gepland op 17 augustus. Een ticket voor Star Trek Beyond in Barco Escape kost 2€ meer dan een gewoon bioscoopticket.

a webversie Barco Escape_Star Trek Beyond_half 2

Save

Save

Save

Save

Save

Save